Blockchain Stories
Image default
Cryptocurrency

Uber komt met eigen digitale betaalsysteem Uber Money

Naast Facebook gaat ook Uber zich melden op in de financiële markt. Het bedrijf maakte maandag bekend dat het een nieuwe divisie opzet waar gewerkt wordt aan Uber Money. Dit is een digitale wallet als een geupgrade versie van de betaalkaarten.

Uber Money

In eerste instantie ligt de nadruk op het vervolgen van de missie om de ruim 4 miljoen chauffeurs en koeriers over de hele wereld toegang te geven tot een mobiele bankrekening. Daarmee kunnen ze na iedere (individuele) rit betaald krijgen. Dit bevestigt Peter Hazlehurst, die man deze nieuwe divisie zal leiden.

In een telefoon interview met CNBC vertelt hij hier meer over:

“We willen aan iedereen duidelijk maken dat er nu een onderdeel is binnen Uber die focust op de financiële diensten. We hebben de missie om mensen toegang te geven tot het type financiële diensten waar ze nu geen toegang tot hebben.”

Uber moet deze stap zetten omdat de concurrentie in de nek begint te hijgen. Met deze zet hoopt het bedrijf dat de chauffeurs loyaal blijven aan hun platform.

Het bedrijf stond dit jaar bovenaan de lijst van van ‘ridesharing companies’ met maar liefst 100 miljoen actieve gebruikers. Veel van deze klanten gebruiken creditcards om betaald te krijgen voor ritten en eten.

Met het nieuwe Uber Money moeten derden en tussenpartijen buiten spel gezet worden, waardoor er eenvoudiger nieuwe inkomsten stromen gegenereerd kunnen worden. De kosten van een transactie zal daarmee ook lager liggen.

Cryptovaluta

Hoewel het niet zo specifiek bij naam genoemd wordt, is het aannemelijk dat het hier gaat om een cryptomunt. Op een conferentie in Las Vegas maakt Uber meer bekend over dit betaalsysteem.

Het is vooralsnog niet duidelijk hoe deze cryptocurrency vorm gaat krijgen. Is deze als een stablecoin gekoppeld aan een fiat munt? Welke blockchain gebruikt Uber hiervoor? Voor wanneer kunnen we deze app verwachten?

Er gaan verhalen dat de firma ook gebruik gaat maken van microleningen en – betalingen. Een voorbeeld van microbetalingen is het Lightning Network op Bitcoin. Hiermee kun je razendsnel en goedkoop micropayments doen met een geopend payment channel. Ook Universa werkt met Neutrino Payments, een soortgelijk systeem voor stablecoins.

Ook Facebook werkt aan een eigen betaalsysteem. Vorige week werd op de hoorzitting voor het Amerikaanse congres duidelijk dat de Libra misschien eerder een betaalsysteem wordt, dan een gloednieuwe valuta. In dat geval lijkt de Libra erg veel op Uber Money.

Bron: Cryptopolitan, CNBC

Gerelateerde artikelen

Analisten verliezen vertrouwen in bullish Bitcoin koers: “Waar komt het kapitaal vandaan?”

Marijn Van Leeuwen

Crypto gestolen via malafide Google Chrome extension: Trader verliest $ 800k door keyloggers

Marijn Van Leeuwen

Ripple wil stablecoin lanceren: Wat gaat dit betekenen voor Tether en Circle?

Marijn Van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer