30 mei 2023
Blockchain Stories
Cryptocurrency TRON

Integratie TRON blockchain in KeyStore van Samsung

TRON, en dan met name Justin Sun, komt weer met nieuws. Het TRON netwerk is namelijk met de Samsung Keystore te gebruiken. De dApps (distributed apps) zijn nu beschikbaar voor Samsung apparaten.

TRON en Samsung

In augustus van dit jaar werd al bekend dat er 17 dApps aan de Keystore werden toegevoegd. Het ging toen om enkel applicaties van de Ethereum blockchain. Sinds diezelfde maand zijn ook bitcoin betalingen ondersteund in de Keystore.

In de stap om de adoptie van crypto naar een nieuw niveau te boosten, sluit TRON zich dus ook aan bij de gateway. Het netwerk, dat uit slechts 26 Super Representatives bestaat, lijkt qua architectuur heel veel op Ethereum.

Sun vertelde dit nieuws op de Samsung Developer Conference (SDC19). De Samsung Blockchain Keystore, gelaunced in maart dit jaar, helpt gebruikers om bijvoorbeeld private keys op te slaan en platformen aan te bieden. Ontwikkelaars kunnen hiermee ook direct mee aan de slag via de Software Developers Kit (SDK).

Justin Sun is blij met dit nieuws.

“Het is een gedenkwaardige mijlpaal voor TRON en ik ben enorm enthousiast om met Samsung samen te kunnen werken. We zijn er klaar voor en zullen Samsung ondersteunen met hun visie en ontwikkelingen over de blockchain technologie.”

Justin Sun

Het netwerk van TRON krijgt steeds meer tractie. Vooral met de online gok apps doet het netwerk het goed. Daarnaast zorgt ook Tether voor veel transacties. Er is al meer dan 380 miljoen USDT uitgebracht als TRC-20 token.

Van alle USDT die er in omloop is, staat maar liefst 18% op de TRON blockchain. 28% van de munten is nog op de (oude) Omni layer. De USDT op Liquid en EOS bedraagt beide minder dan 1%.

De prijs van de TRX token steeg de afgelopen week ook flink. In dollar-waarde was dat 42%, het BTC paar steeg met 18%. Daarmee is de munt weer terug gekomen in de top 10 van alle cryptocoins.

De groei van de prijs kan ook te maken hebben met het nieuws dat president Xi Jinping vorige week bekend maakte dat blockchain een belangrijke rol gaat spelen in de toekomst. TRON is van Chinese makelij en dus speculeren veel handelaren op dit nieuws.

Ook een promotie-actie van TRON in samenwerking met Huobi zorgt voor meer aandacht. Er is een actie opgezet om de TRC-20 variant van de USDT te promoten. In de CCID, een rangschikking van het Chinese ministerie van Industrie en Technologische Informatie, staat het netwerk ook steevast in de hogere regionen.

Bron: Cryptovest

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Dit is wat Mark Zuckerberg over de Libra zei tegen het Amerikaanse Congres

Arnold Hubach

Cardano (ADA): blockchain met wetenschappelijke benadering

Arnold Hubach

Thailand verbiedt gebruik Bitcoin Cash, Litecoin en Ethereum Classic

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.