1 juni 2023
Blockchain Stories
Cryptocurrency Ripple

Ripple investeert in startup voor biometrische cybersecurity, $2,2 miljoen opgehaald

Cybersecurity startup Keyless heeft $2,2 miljoen aan financiering ontvangen om haar product te gaan ontwikkelen. Met dit product moet de toegang tot de private keys van gebruikers te verkrijgen zijn met versleutelde biometrische gegevens.

Biometrische authentificatie

In het lijstje van investeerders zit een interessante naam: Xpring, een initiatief van Ripple. Verder investeren ook ook gumi Cryptos Capital, LuneX en Blockchain Valley Ventures in de startup.

Het bedrijf uit Londen claimt de eerste partij uit de wereld te zijn die biometrische data combineert met een multi-party computation. Paolo Gasti, de CTO van mede-oprichter van Keyless, geeft meer uitleg over de ontwikkelingen:

“We willen niet dat een bepaald netwerk de biometrische gegevens van onze gebruikers kan bekijken. Op deze nieuwe manier gebeurt de authenticatie binnen het netwerk en is de authenticatie iedere keer weer uniek.”

De startup heeft de beta tests succesvol afgesloten en het integreert haar Keyless Authenticator nu in twee crypto wallets. Gasti legt ook uit dat deze technologie bedoeld is om persoonlijke data te beschermen tussen alle cloud, mobiele en IOT diensten.

Versleutelde persoonlijke gegevens

Ook Ethan Beard, de vice president van Xpring, legt uit waarom ze in Keyless investeren. Het heeft volgens hem kans van slagen in meerdere industrieën, met in het bijzonder de cryptomarkt.

“Tijdens ons onderzoek kwamen we er achter dat de oplossing van Keyless erg goed doordacht was. Wij geloven dat deze oplossing door veel wallet providers en exchanges gaat worden gebruikt. Het versnelt de verificatieprocedure voor crypto holders.”

Met de multi-party computation kunnen gebruikers van Keyless op een extra veilige manier inloggen. Je kunt het vergelijken met de 2FA van Google, maar dan net wat anders.

Ze splitsen biometrische gegevens, zoals gezichts-, stem- en vingerafdrukherkenning, op en versleutelen deze.

Daarna combineren ze dit met machine-learning algoritmes, waardoor de informatie bij verschillende nodes uit het netwerk terecht komt. Deze nodes zijn in beheer van klanten en bedrijven die gebruik maken van het Keyless netwerk.

Hoewel het bedrijf nog experimenteert met de techniek, verwacht Gasti dat iedere gebruikers vijf nodes toegewezen krijgt waar de opgesplitste data zal staan. Zodra drie van deze vijf nodes een consensus bereiken, kan de informatie ontsleuteld worden.

Op deze manier kun je op een uiterst veilige manier inloggen en toegang krijgen tot jouw private key. Jouw biometrische data staat niet opgeslagen bij een centrale partij.

Bron: Coindesk

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Universa Partnerships: Lukrake samenwerkingen of een lange termijn visie?

Arnold Hubach

Brave Browser gaat samenwerken met blockchain encyclopedie Everipedia

Arnold Hubach

Maker (MKR) en de Dai (DAI) stablecoin

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.