4 maart 2024
Blockchain Stories
Basic Attention Token Blockchain Cryptocurrency

Brave Browser gaat samenwerken met blockchain encyclopedie Everipedia

De Brave webbrowser maakt bekend dat het gaat samenwerken met Everipedia. Laatstgenoemde is de grootste op blockchain gebaseerde digitale encyclopedie. Het doel van de samenwerking is om de bekendheid van beide merken te genereren onder de gebruikers.

Brave en Everipedia

Everipedia kwam als eerste in contact met Brave toen het in 2019 een geverifieerde ‘content uitgever’ werd. Daardoor kunnen de gebruikers van de browser de digitale encyclopedie steunen met de Brave Rewards.

Onderdeel van de samenwerking is ook dat er op Everipedia meerdere artikelen over Brave komen te staan. Brave doet op haar beurt advertenties in de browser waardoor gebruikers die de Brave Ads aan hebben staan deze kunnen zien.

Op Everipedia staan miljoenen wiki artikelen. Ze gebruiken een cryptocurrency (de IQ token) om mensen te belonen voor het schrijven, aanpassen en upvoten van de artikelen. Het platform is gebouwd op EOS.

“Deze samenwerking laat het belang van innovatieve producten zien die gebruikers belonen voor het actief meewerken aan het platform. Brave biedt privacy en een geïntegreerde wallet voor dit beloningssysteem. Everipedia gebruikt de kracht van blockchain om de gebruikers ook de beste ervaring te geven”

Bredan Eich, CEO en mede-oprichter van Brave

Beide websites hebben miljoenen actieve maandelijkse gebruikers. Voor beide projecten is privacy een belangrijk speerpunt.

“Brave en Everipedia zijn beide voorbeelden van hoe blockchain ons leven gaat veranderen. Wij bieden een kennisplatform aan waar censuur niet bestaat. Brave biedt een veilige omgeving om te browsen naar deze informatie. De samenwerking is een logische vervolgstap omdat we de visie delen om gratis, veilige en toegankelijke informatie aan de gebruiker aan te kunnen bieden middels blockchain.”

Theodor Forselius, CEO en mede-oprichter van Everipedia

Brave Browser

Het nieuws van de samenwerking komt naar buiten op het moment dat er veel positieve berichten over de Brave browser te horen zijn. Het breekt namelijk record na record.

Een halve maand geleden maakten ze middels een blogpost bekend dat ze 2,8 miljoen dagelijkse gebruikers hebben. Over een tijdspanne van een maand gekeken, zijn het al 8 miljoen actieve gebruikers.

Er zijn 290.000 Brave Verified Publishers, waarvan 33.000 websites en 200.000 youtubers. Sinds begin augustus zijn er ook al 28.000 Twitter accounts die de BAT tokens accepteren.

Doordat advertenties in de browser veel zorgvuldiger worden getoont, is de click-through rate (CTR) hiervan vele malen hoger dan in andere browsers. Bij ‘traditionele’ browsers ligt dit percentage rond de 2%, bij de Brave Browser op 14%.

Bekijk tot slot ook het interview dat bitcoin magazine had met Larry Sanger over Everipedia en de plek van de encyclopedie naast grote broer Wikipedia.

Bron: Brave

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Universa Blockchain launcht eerste digitale assets uCHF en uGold

Arnold Hubach

Hoe bescherm je je cryptomunten? Opslag en veiligheid

Gastredacteur

ICON (ICX): Het hyperconnecten van verschillende ‘werelden’

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.