Blockchain Stories
Basic Attention Token (BAT): Brave Browser met efficiënte ads
Altcoin Coinreview Cryptocurrency

Basic Attention Token (BAT): Brave Browser met efficiënte ads

Basic Basic Attention Token (BAT) richt zich op de verbetering en het verhogen van de efficiëntie van digitale reclames. BAT is een ERC-20 token, wat betekent dat het is gebaseerd op de Ethereum blockchain. Deze tokens zijn gecreëerd om gebruikt te worden als wisselgeld tussen adverteerders, gebruikers en uitgevers. De uitdaging die BAT stelt is om voor deze drie doelgroepen een betere oplossing te bieden dan de huidige manier hoe advertenties worden ingezet om omzet te genereren.

Disclaimer: dit is géén beleggingsadvies. 

Speerpunten van Basic Attention Token

Eigenlijk is het concept van BAT te vangen in één zin: Blockchain Digital Advertising. Dit wordt mogelijk gemaakt door twee componenten aan te bieden: een browser en een betaal-token.

Brave Browser

Brave Browser heeft meer dan 2,7 miljoen actieve gebruikers per maand. Het is een snelle, open source en privacy gerichte browser die alle soorten van malvertisement, trackers en advertenties blockt. Daarnaast bevat de  browser een anoniem gedecentraliseerd logboek dat de aandacht van gebruikers waarneemt en op deze manier de uitgevers nauwkeurig kan belonen. Hoe die aandacht wordt berekent is hieronder te lezen. Deze browser (voor zowel Windows als macOS) is te bekijken en te downloaden via deze link. Binnen een minuut kun je de browser zelf testen en kijken of dit is waar je altijd al op hebt gewacht. Bekijk zelf welke extensies en plug-ins je allemaal kunt installeren. Verder kun je ook je eerste gratis BAT claimen!

Basic Attention Token

Het belonen van de sites die de advertenties laten zien, gebeurt met de Basic Attention Token (BAT). Het wordt gebruikt om advertenties op de Brave Browser te laten zien en op deze manier een betaal-systeem binnen de browser mogelijk te maken. Het nut van het token is uitgedrukt in de mate van aandacht van de gebruiker. Deze aandacht is eigenlijk alleen gericht op het mentale engagement van een advertentie. Het klink wellicht allemaal heel zweverig. Hoe krijgt BAT het voor elkaar om dit te kunnen waarnemen?

The New Deal

De combinatie van de browser en de token wordt The New Deal genoemd. De Brave browser weet waar de gebruiker de tijd aan besteed en ook heeft een tool die berekent hoeveel de reclame in het interessegebied van de gebruiker zit. Op basis van de waarde van deze tool wordt de uitgever, de eigenaar van een site, betaald met een hoeveelheid BAT. Deze manier van adverteren is een transparante en effectieve manier van blockchain-gebaseerde-digitale advertenties. De uitgever haalt meer omzet omdat de fraude wordt geminimaliseerd. Gebruikers krijgen minder maar beter gerichte advertenties die niet vatbaar zijn voor malware. En de adverteerder krijgt een veel betere feedback op de advertenties die ze kopen.

Basic Attention Token BAT Gebruikers
Basic Attention Token (BAT) The New Deal
Tool voor meten aandacht

Leuk en aardig om te verkopen dat je een tooltje in je website hebt die bijhoudt welke reclames voor jou interessant zijn. Eigenlijk is dit wat de cache in je browser ook al voor je doet. Hoe werkt dit tooltje eigenlijk?

De aandacht wordt gemeten wanneer een gebruiker (in realtime) de inhoud van een advertenties bekijkt op het actieve tabblad van de browser. De attentiewaarde, binnen BAT bekend als The Attention Value, voor de advertentie wordt berekend op basis van de duur en de pixels die in beeld zijn van de site. Het kan zijn dat je de site maar heel kort bekijkt en niet omlaag scrolt, terwijl die advertentie in het huidige model wel wordt meegerekend als zijnde bekeken. Verder wordt deze attentiewaarde berekend in combinatie met de relevante inhoud, die voorafgaand aan de advertentie wordt laten zien. Dit model wordt de Cost-Per-Action genoemd.

Advertenties worden vervolgens  door middel van algoritmes anoniem gekoppeld aan interesses van de gebruiker. Dit zorgt ervoor dat er minder irrelevante advertenties te zien zullen zijn.

Wat doet Basic Attention Token (BAT)?

Er zijn drie partijen betrokken bij een advertentie: de adverteerder, de gebruiker en de uitgever. Elke groep heeft z’n problemen in het huidige systeem van adverteren. De Basic Attention Token heeft voor elke groep een uitgebreide oplossing.

Adverteerders

Adverteerders betalen voor het plaatsen van een advertentie op het internet. Echter krijgen ze geen goede informatie over waarvoor ze betalen. Marketeers worden vaak voor de gek gehouden door valse websites en bots die fraude plegen met deze ads. Iedereen kent wel van die sites die helemaal vol zijn geplakt met advertenties, die je allemaal direct weg klinkt om zo bijvoorbeeld een live sport-stream te kunnen bekijken. Verder is de targeting slecht, waardoor gebruikers advertenties vaker negeren. Hier zijn studies naar gedaan die uitwijzen dat een ge-oefende internet-surfer (wat we inmiddels allemaal zijn) automatisch de locaties op een site negeren waar normaal gesproken de advertentie wordt weergegeven. Dit wordt  onderzocht met behulp van eye-tracking systemen. Voor de adverteerder is het plaatsen van reclamemateriaal verre van optimaal geworden.

Eye-tracking, je ziet dat de ogen de advertenties vermijden
Gebruikers

Kortweg; gebruikers worden misbruikt. Tot 50% van de mobiele data op je mobiel wordt gebruikt voor advertenties en trackers. Het laden van de advertenties duurt gemiddeld zo’n 5 seconden. Met advertenties neemt de gebruiksduur van de telefoons met maar liefst 21% af. Verder kun je je ook afvragen hoe het in elkaar steekt met privacy en advertenties die op de gebruiker worden afgestemd. En eigenlijk; de gebruiker ziet liever helemaal geen reclame. Simple as that!

Uitgevers

De sites die deze reclames publiceren pakken het merendeel van de opbrengst. Veelal gebeurt dit met bots. Sites zoals Google en Facebook bezitten bijna driekwart van alle advertentie-inkomsten van de wereld. Voor de kleinere sites wordt het steeds minder interessant om reclames te laten zien, omdat het steeds minder op gaat leveren. Elke marketeer stapt naar de Facebooks van het internet. De reden is simpel: daar is het meeste publiek aanwezig.

Voor elke doelgroep zijn er knelpunten, en dat laat zien dat de huidige methode verre van optimaal is. Basic Attention Token werkt aan een oplossing voor dit probleem.

 

Betaalverkeer met Basic Attention Token

Brave werkt samen met uitgevers en adverteerders om de beste werkwijzen vast te stellen voor het beoordelen van gebruikersaandacht. Hierbij zou je kunnen denken aan het aantal totale aantal weergaven van advertentie-inhoud gedurende een bepaald aantal seconden. Of het toekennen van punten op basis van de lengte van een weergave van de advertentie.

Gebruikers die advertenties bekijken, worden beloond met BATs. BATs kunnen worden gebruikt voor premium upgrades van het Brave-platform. De uitgevers ontvangen het grootste gedeelte van de totale advertentie-inkomsten. Als je je BAT tokens zes maanden niet gebruikt zullen ze (automatisch) worden verplaatst naar de User Growth Pool (UGP). Dit gebeurt omdat dit in het Ethereum contract is opgesteld. Het geld dat in de UGP binnen komt wordt gebruikt om nieuwe mensen bij het BAT platform te betrekken.

BAT Roadmap

Er zijn plannen om het BAT ecosysteem uit te breiden naar andere browsers. Dit staat echter niet specifiek in de roadmap vermeld, maar er valt uit af te leiden dat dit wel een ambitie is. Verder zien in we in de roadmap onder andere de volgende aspecten naar voren komen:

  • Advertentie-inkomsten die meeschalen met de gebruikersgroei;
  • Gebruiken van de funds uit de UGP pot die op dit moment wordt opgebouwd;
  • De mogelijkheid om donaties te kunnen geven als reward aan een site. En daarbij moet moet de gebruiker worden geprikkeld om deze optie ook echt te gaan gebruiken;
  • BAT-integratie in andere apps, op basis van de open source mogelijkheden, om zo een bredere toepassing van de BAT advertenties te krijgen.

BAT kopen

Ben je enthousiast geraakt over deze token en wil je er een paar in je portfolio hebben? Dan kun je ze gelijk aanschaffen. De makkelijkste exchange is Binance, maar je kunt de cryptomunt op een hele hoop verschillende markten vinden. Hulp nodig bij het kopen van cryptocurrency? Check dan onze beginnersgids.

Gerelateerde berichten

Ripple vs SEC update: wat betekent dit voor XRP?

Julian Smits

CIO Bitwise: Ethereum spoedig boven $5.000

Scott

Ethereum Pectra Devnet lanceert binnenkort: zal ETH stijgen?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu