Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Coinbase lanceert DOGE futures, een belangrijke stap voor de volwassenheid van Dogecoin

Mooi nieuws voor de liefhebbers van meme-coin Dogecoin. De crypto schaart zich al een tijd in de top 10 en ondanks dat hij ooit als een grap is ontstaan, lijkt DOGE zich straks in een illuster rijtje naast Bitcoin te mogen scharen. Er is namelijk sprake van een lancering van Dogecoin op de futures-markt.

Coinbase heeft namelijk aangekondigd dat het vanaf 1 april futures op Dogecoin, Litecoin en Bitcoin Cash gaat aanbieden, een stap die de meme-afkomst van Dogecoin ver overstijgt. Dit initiatief benadrukt hoe Dogecoin, ondanks zijn oorspronkelijke meme-status, een belangrijk onderdeel is geworden van de cryptomarkt.

De beurs maakte dit bekend via drie brieven aan de Amerikaanse toezichthouder voor commodity futures, de CFTC, op 7 maart, met het voornemen om deze cash-settled futures zo spoedig mogelijk te introduceren. Het opvallende hierbij is dat Coinbase Derivatives aangaf dat ze deze contracten op hun platform konden aanbieden zelfs voordat ze groen licht kregen van de CFTC.

Door een beroep te doen op een zelfcertificeringsproces, waarmee ze aangeven dat de futures voldoen aan de regelgeving, streeft Coinbase ernaar deze nieuwe producten op de markt te brengen. Met name vermeldde een brief dat het Dogecoin Futures-contract vanaf 1 april 2024 of later verhandelbaar zou zijn op hun platform.

Coinbase beweert dat Dogecoin zich heeft ontwikkeld van een eenvoudige internetmeme tot een essentieel bestanddeel van de cryptowereld. Momenteel ziet Dogecoin een prijsstijging van 17% en wordt het verhandeld voor $0,15, volgens de laatste gegevens van CoinMarketCap.

Deze zet heeft voor verbazing gezorgd op sociale media, maar analisten suggereren dat dit een doordachte strategie van Coinbase kan zijn om druk uit te oefenen op de SEC. Bloomberg ETF-analist James Seyffart merkte op dat deze actie bedoeld kan zijn om de SEC te weerhouden crypto-assets die gebaseerd zijn op het proof-of-work-consensusmechanisme als “effecten” te bestempelen.

In 2022 nam Coinbase de FairX derivatives exchange over, die gereguleerd wordt door de CFTC, om zijn Amerikaanse klanten crypto-derivatenhandel aan te bieden, met het doel om deze markt toegankelijker te maken.

Bronvermelding

  1. theblock.co – Coinbase to launch futures trading for dogecoin, litecoin, …
  2. cryptodaily.co.uk – Coinbase Files To List DOGE, LTC and BCH Futures Trading
  3. coinmarketcal.com – Coinbase secures CFTC approval to list Dogecoin futures.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin voorspelling: Nieuwe bullrun of daling naar support van $55k

Timo Bruinsel

Jack Dorsey verwacht dat de Bitcoin koers tegen 2030 de $1 miljoen zal bereiken

Timo Bruinsel

Harvest wil Hong Kong Bitcoin ETF beschikbaar maken in China

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer