Blockchain Stories
Image default
Cryptocurrency Nieuws

Rapport van de VN: ‘De helft van de buitenlandse inkomsten van Noord-Korea zijn afkomstig uit cyberaanvallen’

Uit een recent rapport van de VN is gebleken dat Noord-Korea de helft van de buitenlandse inkomsten verdient door cyberaanvallen, met name gericht op crypto bedrijven. 

De Security Council van de VN heeft een nieuw rapport naar buiten gebracht over Noord-Korea. Hieruit blijkt dat de invloed van Noord-Korea in cyberaanvallen compleet uit de hand loopt, laat Nikkei weten. Uit dit onderzoek blijkt dat Noord-Korea al meer dan $ 3 miljard heeft verdiend met cyberaanvallen op crypto bedrijven. 

De oorzaak van het succes van deze cyberaanvallen is hoogstwaarschijnlijk het gebrek aan goede beveiliging van de crypto bedrijven. Het rapport is juridisch gezien niet bindend, maar dit haalt niet weg dat de VN lidstaten aan kan zetten om Noord-Korea sancties op te leggen. 

Eerdere sancties voor Noord-Korea

Dit gaat niet de eerste keer zijn dat Noord-Korea sancties krijgt van de VN-lidstaten. Er zijn al verschillende economische sancties opgelegd aan Noord-Korea door de VN. Zo wordt import en export naar Noord-Korea flink gereguleerd. 

Helaas heeft dit nog niet het effect gehad dat het zou moeten hebben. Noord-Korea stopt niet met cyberaanvallen en andere criminele acties. 

Wapenontwikkeling van het gestolen geld

Uit het rapport blijkt ook dat een groot deel van het geld dat Noord-Korea hiermee verdiend een specifiek doel heeft: het ontwikkelen en produceren van (nucleaire) wapens. Zo’n 40% van het gestolen geld gaat hier naartoe. 

Noord-Korea verdient niet alleen geld met de cyberaanvallen, maar haalt ook vertrouwelijke informatie uit defensie-gerelateerde bedrijven. De VN heeft een flinke toename gezien in het delen van informatie en hulpmiddelen onder hackers die in verbinding staan met het Reconnaissance General Bureau, een primaire Noord-Koreaanse buitenlandse inlichtingsdienst. 

Enorme hoeveelheden gestolen geld

Alleen al in 2023 hebben hackers gerelateerd aan Noord-Korea $ 430 miljoen gestolen van gedecentraliseerde financiële instanties. Daarnaast hebben ze ook centrale financiële instanties, zoals exchanges en wallet provides, te pakken gehad, volgens Blockchain forensisch onderzoeksbedrijf Chainalysis. 

Volgens het bedrijf hebben de hackgroepen Kimsuky en Lazarus Group 20 succesvolle aanvallen tegen verschillende platformen uitgevoerd. Dit resulteerde in ruim $ 1 miljard aan gestolen crypto. 

Hoe wordt dit opgelost?

Het lijkt erop dat de oplossing van dit probleem vooral ligt bij de crypto bedrijven. Als crypto bedrijf wordt het steeds belangrijker om te investeren in de veiligheid. 

Dit geldt niet alleen voor de bedrijven. Ondanks dat je als particuliere investeerder in crypto niet zo snel doelwit wordt van zo’n aanval, is het verstandig om meer naar de veiligheid van je investering te kijken. 

Aanvallen op wallet providers gebeuren steeds vaker, dus je kunt beter kiezen voor wallets met betere bescherming. Dit maakt de kans dat je slachtoffer wordt voor een cyberaanval een stuk minder groot. Hou hier ook als beginner rekening mee!

Gerelateerde artikelen

Phoenix Wallet wordt op 3 mei verwijderd uit Amerikaanse app stores

Wanisha Balak

Bitcoin wordt een veilige haven te midden van de crisis bij Republic First Bank

Wanisha Balak

Bitcoin koers daalt opnieuw, analist spot een Death Cross op de grafieken

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer