Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Nieuws

Hoe Bitcoin standhoudt tegen de volatiliteit in de economie en zorgen over renteschommelingen

In het laatste kwartaal van 2023 overtrof de groei van de Amerikaanse economie de verwachtingen. Dit kwam door een stijging van 3,4% te registreren, in vergelijking met de voorspelde 3,2%. Dit markeert het zesde opeenvolgende kwartaal van groei voor de Amerikaanse economie. Het gebeuren suggereert dat er geen duidelijke tekenen zijn van een recessie, althans op het eerste gezicht.

Slaagt de Amerikaanse federale bank er uiteindelijk in om een soepele overgang voor de economie te bewerkstelligen? En welke implicaties heeft dat voor de waarde van Bitcoin?

Hoe zal de Bitcoin koers zich ontwikkelen?

Op dit moment lijkt Bitcoin nauwelijks beïnvloed te worden door bredere economische factoren. Hoewel de economische expansie aangeeft dat de Amerikaanse centrale bank nog terughoudender zal zijn met het implementeren van de eerste renteverlagingen. 

“De Amerikaanse centrale bank zal liever te laat de rente willen verlagen, met het risico op economische zwakte, dan te snel en het risico lopen op een heropleving van de inflatie”, staat er genoteerd door de The Kobeissi Letter bij CNBC.

Tijdens januari en februari overtrof de inflatie in de Verenigde Staten aanzienlijk de verwachtingen. Gezien deze context, samen met de stevige staat van de economie, lijkt het volstrekt onnodig om op dit moment al over te gaan tot renteverlagingen. In theorie zou dit negatieve gevolgen moeten hebben voor Bitcoin. Dit is vooral omdat renteverlagingen doorgaans gunstig zijn voor risicovolle activa zoals Bitcoin en aandelen. Toch lijkt de markt nauwelijks een reactie te vertonen.

De bull wint het altijd van de bear

Het lijkt er sterk op dat het optimisme over Bitcoin te krachtig is om de prijs naar beneden te duwen. Elke neerwaartse correctie wordt snel opgevangen door kopers, en op dit moment handhaaft de prijs zich rond het niveau van $70.000. Dit wordt mogelijk veroorzaakt door de impact van de ETF’s, die na een teleurstellende vorige week opnieuw positieve resultaten laten zien.

De Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben inmiddels een accumulatie van meer dan 500.000 BTC bereikt. Het ligt in de verwachting dat het nog intenser wordt rondom de Bitcoin koers. De Amerikaanse Centrale Bank zal naar alle waarschijnlijkheid dan haar bevindingen delen van hun inflatiemeter. Dit zou eventueel nog voor enige schommelingen kunnen zorgen.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin Whales kopen binnen 24 uur 47,000 BTC ter waarde van $2,967,768,000

Ulrich Martin

Ripple koersverwachting, tijd om XRP te kopen?

Timo Bruinsel

Bitcoin whale Mr. 100 koopt Bitcoin tijdens marktdip

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer