Blockchain Stories
Binance forceert omzetting van 15 tokens naar USDT
Altcoin Binance Blog Crypto Exchange Cryptocurrency Nieuws

Binance forceert omzetting van 15 tokens naar USDT

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Crypto exchange Binance heeft besloten dat op 21 april 15 tokens naar USDT omgezet worden. Dit lieten ze weten op hun platform. De redenen zijn nog onbekend. 

Ondanks dat de tokens zomaar omgezet worden, krijgen gebruikers nog wel de kans om hun tokens om te zetten naar een andere currency. Na de gespecificeerde tijd is het niet meer mogelijk om de tokens te verhandelen en worden ze direct omgezet naar USDT. 

De 15 tokens

Binance heeft besloten dat ze de volgende 15 tokens niet meer gaan aanbieden:

 • Moeda Loyalty Points (MDA)
 • Helium (HNT)
 • Mithril (MITH)
 • DFI.Money (YFII)
 • Mirror Protocol (MIR)
 • Venus Reward Token (VRT)
 • TokenClub (TCT)
 • Augur (REP)
 • EasyFi (EZ)
 • Swerve (SWRV)
 • Boba Network (BOBA)
 • Serum (SRM)
 • Raiden Network Token (RDN)
 • Cobak Token (CBK)
 • OnX Finance (ONX)

Deze aankondiging maakte Binance bekend met het volgende statement: “Houd er rekening mee dat Binance deze aankondiging zal bijwerken en een aparte e-mail zal sturen naar alle betrokken gebruikers wanneer de conversie van de bovengenoemde tokens naar USDT is voltooid.”

Blokkering van het Tron-netwerk

Binance heeft vorige maand ook besloten dat ze stoppen met het ondersteunen van een compleet netwerk. Eind maart hebben ze besloten dat ze stoppen met het ondersteunen van het Tron-netwerk. Stortingen en opnames van USDC via TRC20 is niet meer mogelijk. 

Gelukkig betekent dit niet dat de USDC compleet van Binance afgehaald wordt. Handelen in USDC is nog steeds mogelijk via Binance. 

Het besluit van Binance om te stoppen met het ondersteunen van het Tron-netwerk komt van een besluit van de uitbrenger van USDC, Circle. Vanaf februari 2025 stopt USDC compleet met het ondersteunen van het Tron-netwerk. 

Gebruikers krijgen de mogelijkheid om hun USDC onder te brengen op een andere blockchain of om te zetten naar fiatgeld. Circle heeft niet bekend gemaakt waarom ze stoppen met het ondersteunen van het Tron-netwerk. 

Nieuwe raad van bestuur voor Binance

Binance heeft ook een nieuwe raad van bestuur aangesteld nadat ze steeds harder worden aangepakt door toezichthouders. Ze worden steeds strenger in de gaten gehouden vanwege de strafrechtelijke vervolging en schikking ter waarde van $ 4 miljoen in de VS. 

Hierdoor ligt de exchange flink onder de loep in regio’s, zoals Nigeria en de Filipijnen. De Filipijnse SEC heeft onlangs besloten om de exchange te blokkeren met als reden dat ze niet de juiste licentievereisten hebben. 

De nieuwe raad van bestuur zal vertegenwoordigd worden door Gabriel Abed, voormalig ambassadeur van Barbados in de Verenigde Arabische Emiraten. Het bestuur omvat zeven leden, waaronder de CEO van Binance, Richard Teng, en andere belangrijke leidinggevenden en oprichters van het platform. 

Dit is een goede strategische zet van Binance onder leiding van Teng, die in november de rol van CEO op zich nam. De exchange noemt het vormen van de raad van bestuur een cruciale stap naar de transformatie van het platform. 

Gerelateerde berichten

Ripple vs SEC update: wat betekent dit voor XRP?

Julian Smits

ZachXBT lost WazirX hack bug bounty op en ontmaskert hacker

Thanh Lanh Tran

CIO Bitwise: Ethereum spoedig boven $5.000

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu