Blockchain Stories
Ethereum Pectra hard fork maakt het verliezen van private keys verleden tijd
Ethereum Nieuws

Ethereum Pectra hard fork maakt het verliezen van private keys verleden tijd

Ethereum introduceert met de aankomende Pectra hard fork onder andere een nieuwe functie voor “sociaal herstel”. Deze ontwikkeling, onderdeel van het Ethereum Improvement Proposal (EIP) 3074, belooft een oplossing te bieden voor een veelvoorkomend probleem onder crypto gebruikers: het verliezen van een private key.

De Pectra hard fork wordt naar verwachting pas aan het eind van 2024 of begin 2025 doorgevoerd en laat dus nog even op zich wachten. Het verleden leert ons dat zulke updates vaak uitgesteld worden.

Alles gebeurt via de nieuwe social recovery tool van Ethereum en kan een hoop (nieuwe) crypto gebruikers helpen. Er zijn namelijk miljarden aan crypto’s kwijtgeraakt of gestolen door fouten met private keys. Wanneer je namelijk je private key vergeet of wanneer deze gestolen wordt, dan ben je al je crypto kwijt.

Hoe gaat het in zijn werk?

De gebruiker moet een bericht ondertekenen van een invoker contract (een tussencontract) dat toestemming geeft om alle assets over te dragen naar een wallet naar keuze.

Dit ondertekende herstelbericht kan je vervolgens gebruiken wanneer de gebruiker ooit in de toekomst zijn private key of seed phrase kwijtraakt.

In tegenstelling tot een private key of een seed phrase, hoef je dit bericht niet geheim te houden. Het kan alleen door de gebruiker worden gebruikt en je kan het herstelbericht dus veilig overal bewaren.

In de toekomst gebeurt dit alles waarschijnlijk automatisch binnen je wallet en slaat je Ethereum wallet het bijvoorbeeld in de cloud op. Wel zo makkelijk.

Het technische verhaal wordt nog toegelicht door gebruiker Cygaar op X.

Ethereum handelt zijwaarts

De Ethereum koers handelt vandaag nagenoeg zijwaarts en handelt rond de $3500. Met een lichte koersdaling van 1% lijkt er in de ochtend weinig prijsactie. Ethereum presteerde deze week zeer goed met een stijging van 8%.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer