Blockchain Stories
Bitcoin heerst: marktdominantie piekt, terwijl altcoins kelderen
Bitcoin Nieuws

Bitcoin heerst: marktdominantie piekt, terwijl altcoins kelderen

De cryptomarkt, inclusief Bitcoin (BTC), is afgelopen weekend zwaar getroffen door de toenemende spanningen in het Midden-Oosten. De waarde van bitcoin is fors gedaald, maar alternatieve munten hebben een veel grotere klap gekregen. Als resultaat heeft de suprematie van bitcoin, oftewel het aandeel van bitcoin in de cryptomarkt, een opvallende hoogtepunt bereikt. Een vooraanstaande expert voorspelt dat altcoins meer te lijden zullen hebben dan bitcoin, met de Bitcoin halvering op komst.

Bitcoin’s oppermacht bereikt een hoogtepunt na lange tijd

Op zaterdagavond, temidden van de tumult in de cryptomarkt na de aanval van Iran op Israël, bereikte de overheersing van bitcoin zijn hoogste niveau in drie jaar. Tegen negen uur ‘s avonds bereikte het een hoogtepunt net boven de 57 procent. Dit geeft aan dat de suprematie van bitcoin momenteel op zijn hoogste niveau staat sinds april 2021.

De bitcoin-heerschappij geeft aan hoeveel procent van de totale waarde van de cryptomarkt wordt ingenomen door bitcoin. Dit wordt afgeleid door de marktwaarde van bitcoin te delen door de totale marktwaarde van alle cryptomunten. Vervolgens wordt het resultaat vermenigvuldigd met 100.

De toenemende overheersing van bitcoin geeft eenvoudigweg aan dat alternatieve cryptomunten minder succesvol zijn dan de grootste cryptovaluta ter wereld. De turbulentie in het Midden-Oosten heeft geleid tot een daling van 30 procent of meer voor de meeste grote alternatieve cryptomunten, terwijl de prijs van bitcoin relatief stabiel bleef, zij het met een bescheiden daling. Op zaterdagavond bereikte de waarde van bitcoin kortstondig een dieptepunt van $60.000, wat een totale daling van 15 procent in slechts 48 uur weerspiegelt.

De gerenommeerde cryptograaf Benjamin Cowen heeft zijn prognose voor de toekomstige ontwikkeling van de BTC-heerschappij gedeeld op het socialemediaplatform Y. Volgens zijn analyse zal deze naar verwachting de komende maanden blijven toenemen, tot ongeveer 60 procent. Dit impliceert niet dat hij verwacht dat de waarde van bitcoin zal toenemen. Volgens zijn inzicht zullen alternatieve munten meer terrein verliezen in het crypto-landschap.

Bitcoin en de crypto-economie herwinnen deels hun positie

De cryptosfeer heeft vandaag een krachtige start gemaakt voor de nieuwe week. De waarde van bitcoin is opnieuw gestegen tot ver boven de $66.000. De lancering van de allereerste bitcoin en ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in Hongkong heeft aanzienlijk bijgedragen aan de opwaartse trend op de markt.

Hoewel de waarde van bitcoin zich alweer in de buurt bevindt van zijn niveau vóór de grote ineenstorting, moeten veel alternatieve munten nog een aanzienlijke afstand afleggen. Deze week is ook het moment aangebroken waar veel mensen naar hebben uitgekeken: de langverwachte Bitcoin halvering, waardoor bitcoin weer volop in de spotlights staat.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer