Blockchain Stories
Image default
Binance Cryptobeurs Nieuws

Binance wil terugkeren naar India na boete van $ 2 miljoen en verbanning

Binance heeft besloten dat ze terug willen keren naar India, ondanks dat ze een boete van $ 2 miljoen hebben ontvangen en hun diensten een lange tijd niet mochten leveren. Om terug te keren, moeten ze zich houden aan strenge regels. 

Binance was oorspronkelijk verbannen van de Indiase markt vanwege een boete die ze niet wilden betalen. Deze boete is ze opgelegd vanwege verschillende overtredingen van de strenge wetten van India. 

De regels in India

India heeft relatief strenge regels als het gaat om effecten. Voor exchanges is het enorm belangrijk om zich hieraan te houden. Anders krijgen ze snel een boete, zoals Binance hier ook kreeg. 

Met name regels, zoals de Prevention of Money Laundering Act en de belastingregels voor digitale activa zijn belangrijk voor India. Binance zal flink aan het werk moeten om zich aan deze regelgeving te houden. 

De terugkeer van Binance

Binance deed veel moeite om van de boete van India af te komen. Ze probeerden vrijstelling te krijgen, maar dit was tevergeefs. De terugkeer van Binance betekent dat ze akkoord zijn gegaan met de strenge regelgeving van India. 

De kans is groot dat dit vanuit Binance puur strategisch zal zijn, maar het opent wel weer een grote markt voor ze. 

India had een aantal eisen voor Binance. Een onderdeel hiervan is bijvoorbeeld de belasting op transacties. Net als KuCoin laatst heeft gedaan, rekent Binance nu 1% belasting op transactiekosten. 

Marktdominantie voor Binance

Voor Binance is de terugkeer naar de Indiase markt enorm belangrijk. In het verleden domineerden ze de markt met ongeveer 90% van de geschatte $ 4 miljard aan crypto activa. 

In 2022 introduceerde India een nieuwe belasting op transacties die de markt op zijn kop zette. Het lokale handelsvolume daalde hierdoor enorm, waardoor velen overstapten naar Binance. Grote platforms waren namelijk nog wel beschikbaar zonder de belasting. 

Het toezicht op deze regelgeving nam halverwege 2023 flink toe, waardoor Binance op de vingers werd getikt. 

Het ministerie van Financiën duidde aan dat naleving van de rapportage en het bijhouden van gegevens onder PMLA voor iedereen verplicht is, ongeacht de fysieke aanwezigheid in India.

Het feit dat Binance zich aan deze regels wil houden, geeft aan dat ze hun aanwezigheid op de Indiase markt veilig willen stellen door middel van legale dienstverlening. 

Gerelateerde artikelen

Bitvavo stopt volledig de dienstverlening in Duitsland

Thanh Lanh Tran

Bitcoin mining inkomsten van Bitfarms kelderen na Bitcoin halving

Marijn van Leeuwen

BlackRock Bitcoin ETF ziet eerste BTC uitstroom sinds lancering

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer