Blockchain Stories
Crypto donaties aan Amerikaanse goede doelen raken $2 miljard na acceptatie van digitale giften
Nieuws

Crypto donaties aan Amerikaanse goede doelen raken $2 miljard na acceptatie van digitale giften

Twee van de drie belangrijkste liefdadigheidsinstellingen in de VS hebben sinds het begin van het jaar meer dan $2 miljard aan donaties ontvangen nadat ze begonnen zijn met het accepteren van crypto fondsen. 

Enorm groot verschil door crypto

Grote Amerikaanse non-profit organisaties accepteren steeds vaker crypto donaties, wat een belangrijke verschuiving in de trends van liefdadigheid giften markeert, volgens een rapport van BanklessTimes.

De baas van Bankless Times, Jonathan Merry, zegt dat digitale currencies steeds belangrijker worden voor goede doelen. Hij zegt: “De waarde ervan stijgt hard. Daarom willen steeds meer mensen hun geld aan goede doelen geven.”

Merry zegt ook dat veel mensen steeds handiger worden met de technologie van nu. Ermee aan de slag gaan, is dus niet meer een probleem. 

Meer dan de helft van de bekendste goede doelen in Amerika accepteren nu crypto wallets als donaties. Hierdoor kunnen mensen direct geld geven in de vorm van crypto bedragen.

Bijna 68% van deze donaties gaat via The Giving Block. Dat is een website waar goede doelen crypto donaties kunnen accepteren.

De gegevens van The Giving Block laten een dramatische stijging zien van $125 miljoen in 2022 naar een totaal van $2 miljard. 

Dit betekent dat mensen steeds meer vertrouwen hebben in deze manier van doneren aan goede doelen.

Bijzondere manier van funding

Bekende organisaties zoals Save the Children, World Vision International, Water Aid US en het Amerikaanse Rode Kruis maken gebruik van deze trend.

Door crypto als een optie voor donaties te accepteren, hebben deze goede doelen hun manieren van geld inzamelen uitgebreid en zijn ze een breder scala aan donateurs gaan aantrekken. 

Hierdoor hebben ze toegang gekregen tot nieuwe manieren om geld te verdienen. Ook sommige politici nemen nu crypto-donaties aan voor hun campagnes.

Maar het accepteren van crypto brengt ook uitdagingen met zich mee. 

Goede doelen moeten complexe regels volgen, waaronder regels om te controleren wie geld geeft en regels om witwassen van geld tegen te gaan.

Daarnaast brengt het digitale karakter van crypto meer risico met zich mee op cyberaanvallen

Hierdoor kunnen goede doelen geld verliezen door hackers.

Al met al veranderen traditionele manieren om geld in te zamelen veranderen en de invloed van liefdadigheid over de hele wereld vergroten.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer