Blockchain Stories
Bitcoin.org eigenaar luidt alarmbel: Amerika wil het bezit van Bitcoin illegaliseren!
Bitcoin Nieuws

Bitcoin.org eigenaar luidt alarmbel: Amerika wil het bezit van Bitcoin illegaliseren!

Cobra, de anonieme beheerder van het Bitcoin.org webdomein, heeft zijn zorgen geuit over mogelijke toekomstige stappen van de Amerikaanse regering. Dit heeft alles te maken met het gebruik van bitcoin. Hij anticipeert op een potentieel verbod op het persoonlijk beheren van bitcoin, zelfs als het implementeren en handhaven ervan moeilijk zou zijn.

De mysterieuze beheerder van het Bitcoin.org domein, heeft aangegeven dat er dreigingen en hindernissen in het verschiet liggen. Dit is voor het individueel beheren van bitcoin in de toekomst. Cobra suggereert dat overheden wereldwijd, inclusief de Verenigde Staten, plannen kunnen maken om een algeheel verbod op het persoonlijk beheren van bitcoin af te kondigen. Dit zou betekenen dat mensen geen bitcoin mogen hebben, tenzij ze een bewaarplek gebruiken.

Op sociale media deelde Cobra zijn mening:

Als je gelooft dat er geen maatregelen zullen worden genomen tegen het persoonlijk beheren van Bitcoin, dan heb je niet goed geobserveerd.

Vergelijking van illegaliseren toen en nu

Cobra vergeleek het met iets dat in de jaren 1930 gebeurde. Toen verklaarde de Verenigde Staten het privébezit van goud illegaal met een speciaal bevel. Dit bevel verbood expliciet “het opslaan van gouden munten, goudstaven en goudcertificaten binnen de grenzen van de Verenigde Staten”. “Het was vroeger niet toegestaan om privé goud te bezitten in de Verenigde Staten, hoewel het in werkelijkheid niet erg praktisch is om een aanzienlijke hoeveelheid rijkdom in goud te hebben,” verduidelijkte hij.

Er zijn ook anderen die bezorgd zijn over de mogelijkheid dat de federale overheid ingrijpt in deze kwestie met betrekking tot bitcoin. Dennis Porter is een van de mensen die de Satoshi Actiecoalitie heeft gestart. Hij leidt een project in het hele land om de rechten rondom bitcoin en crypto currency sterker te maken. Hij opereert staatniveau en legt ook de nadruk op het zelf beheren ervan.

Vraagtekens bij de beweringen

Cobra en Porter hebben openlijk hebben min of meer dezelfde visie over de plannen van de Amerikaanse federale overheid om beperkingen op te leggen aan het mijnen en persoonlijk beheren van bitcoin. Maar sommige mensen hebben wel kritiek geuit. Ze vragen zich af of het wel handig en mogelijk is om het persoonlijk beheren van bitcoin te verbieden zoals aangehaald door Cobra. 

“Bescherming van privébezit is feitelijk een van de uitdagingen waarom bitcoin is ontwikkeld” en “Succes met het verbieden van een reeks van 12 woorden” waren enkele van de reacties die hij kreeg op online platforms. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer