Blockchain Stories
Bitcoin supply shock kan leiden tot een ongekende bull run
Bitcoin Nieuws

Bitcoin supply shock kan leiden tot een ongekende bull run

Er heerst een dreigend tekort aan Bitcoin op crypto exchanges, dit wordt vooral aangedreven door wereldwijde ETF aankopen. Eerder kwam Bybit tot de conclusie dat het aantal Bitcoin in 9 maanden op exchanges opraakt door de grotere vraag.

De data van Glassnode laat zien dat het aantal Bitcoin op exchanges pijlsnel daalt en dat er momenteel minder dan 2,3 miljoen BTC verhandeld kan worden. Als de trend verder omlaag gaat dan zal er geen aanbod meer zijn voor de vraag naar BTC en dit resulteert in een supply shock.

Supply shock: minder aanbod, explosieve vraag

Sinds de recente Bitcoin halving kunnen miners nog “maar” 450 BTC per dag produceren, de helft van wat voorheen mogelijk was. Dit beperkt aanbod valt samen met een stijgende vraag en kan in potentie de Bitcoin markt volledig op zijn kop te zetten.

Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s kopen gemiddeld al meer dan 3.000 Bitcoin per dag. Sinds gisteren is het mogelijk om in Hongkong spot BTC ETF’s te verhandelen, wat de vraag verder zal opdrijven.

Daarnaast kijken andere Aziatische landen zoals Zuid-Korea, Japan, Singapore en China naar het goedkeuren van Bitcoin ETF’s, geïnspireerd door Hongkong.

De Australian Securities Exchange verwacht zelfs tegen het einde van het jaar spot ETFs goed te keuren. Dit alles wijst op een toename van institutionele belangstelling en aankopen wereldwijd.

Tegelijkertijd is de Bitcoin voorraad op alle exchanges op een historisch laag niveau, en over-the-counter (OTC) bureaus kampen met een tekort. Met minder dan 2,3 miljoen Bitcoin beschikbaar op exchanges en de nieuwe uitgifte gehalveerd, is een supply shock bijna onvermijdelijk.

Deze samenvloeiing van afnemend aanbod en toenemende vraag zou wel eens kunnen leiden tot een ongekende bull run, die volgens velen veel heviger kan zijn dan eerdere cycli, aldus Lark Davis.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer