Blockchain Stories
$3,6 miljard aan tokens worden vrijgegeven in mei: o.a. AEVO, PYTH en AVAX
Altcoin Nieuws

$3,6 miljard aan tokens worden vrijgegeven in mei: o.a. AEVO, PYTH en AVAX

In mei 2024 wordt de cryptomarkt overspoeld met nieuwe tokens die een potentiële waarde van maar liefst $3,66 miljard vertegenwoordigen. Minstens 20 crypto projecten zijn van plan tokens vrij te geven, elk met een waarde van meer dan $10 miljoen. Dit laat Wu Blockchain op X weten.

Deze stortvloed aan nieuwe tokens kan aanzienlijke schommelingen in de markt veroorzaken.

Aevo en Pyth Network brengen elk meer dan $1 miljard in circulatie

Twee projecten vallen in het bijzonder op door de enorme hoeveelheid kapitaal die ze in de markt gaan brengen. Aevo en Pyth Network plannen beiden een token release die elk meer dan een miljard dollar waard is.

Aevo zal op 15 mei 827,6 miljoen tokens vrijgeven, met een geschatte waarde van ruim 1,25 miljard dollar. Dit is een significant deel, namelijk 757,95%, van de huidige in omloop zijnde tokens. De Aevo koers staat momenteel op $1,38 met een daling van 6% in de afgelopen 24 uur. Als het aantal tokens in circulatie stijgt dan kan dit invloed hebben op de prijs.

Pyth Network volgt op 20 mei met een vrijgave van 2,13 miljard PYTH tokens, geschat op ongeveer 1,21 miljard dollar, wat 141,67% van de huidige circulerende voorraad is. PYTH handelt vandaag voor $0,51 en is 7% gedaald.

Twee dagen later brengt Avalanche 9,54 miljoen AVAX in omloop met een waarde van meer dan 300 miljoen. Dit is slechts 2% van alle AVAX in circulatie. Avalanche handelt vandaag voor $32,80 en is zo’n 3% gedaald.

Invloed op de cryptomarkt

De token vrijgaven zijn niet alleen omvangrijk in waarde maar ook in hun potentieel om de markt te beïnvloeden. Deze massale kapitaalinjecties kunnen van invloed zijn op de prijsontwikkelingen en wat vervolgens weer kan zorgen voor aanzienlijke marktbewegingen.

Met zulke substantiële bedragen die vrijkomen, zullen beleggers en handelaars waarschijnlijk hun strategieën aanpassen, afhankelijk van hun verwachtingen van de marktreactie. De kans is groot dat dit invloed gaat hebben op de cryptomarkt.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer