Blockchain Stories
Whales kopen meer dan $2,9 miljard aan Bitcoin tijdens de dip
Bitcoin Nieuws

Whales kopen meer dan $2,9 miljard aan Bitcoin tijdens de dip

Terwijl veel beleggers in paniek hun Bitcoin verkochten, grepen de grootste Bitcoin whales de recente prijsdaling als een kans om flink in te kopen. Deze beweging toont het vertrouwen aan in de grootste cryptomunt te wereld.

Volgens gegevens van CryptoQuant CEO Ki Young Ju, verzamelden actieve Bitcoin whale wallets tijdens de recente prijsdaling onder de $57.000 maar liefst 47.000 BTC. Dit heeft tegen de huidige Bitcoin koers een waarde van meer dan $2,9 miljard.

De data van CryptoQuant ziet een wallet met ten minste 100 BTC als een actieve Bitcoin whale adres. Hierbij worden wel wallets van exchanges en Bitcoin miners uitgesloten om een beter beeld te geven. Wel geeft hij onder zijn bericht op X aan dat de wallets van Bitcoin ETF’s wel zijn meegenomen, maar dat de stijging los van deze ETF wallets staan. Dit suggereert dat de grootschalige aankopen meer te maken hebben met strategische marktbewegingen van grote individuele of institutionele beleggers dan met Bitcoin fondsen.

Niet iedereen is het hiermee eens

Niet iedereen is echter overtuigd dat de stijging van het Bitcoin balans daadwerkelijk wijst op een accumulatie van munten. Analist TXMCtrades zegt dat de toegenomen balansen eerder wijzen op “onschuldige walletbeheerstromen” onder grotere entiteiten, en waarschuwt dat mensen niet blind op deze data moet staren.

De recente marktcorrectie, waarbij Bitcoin kortstondig daalde tot onder de $57.000, bleek een interessant koopmoment zijn geweest voor Bitcoin whales. Dit inkoopgedrag, gevolgd door een prijsstijging van meer dan 6% tot boven de $63,000 op zaterdag, illustreert een mogelijk keerpunt in marktsentiment en prijsdynamiek.

De stijging werd vandaag versterkt door de eerste netto instroom in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) sinds de lancering als een Bitcoin spot ETF 77 dagen geleden.

De acties van deze grote spelers kunnen een indicator zijn van hun vertrouwen in stijging van de prijs voor Bitcoin op lange termijn, wat wellicht een positief signaal is voor kleinere investeerders.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer