Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers stijgt naar $63.000 en Grayscale ETF ziet eerste instroom

Na een periode van aanhoudende uitstromen en prijsdalingen lijkt er een keerpunt te zijn bereikt voor de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) en Bitcoin zelf.

Op 3 mei registreert GBTC, het grootste spot Bitcoin ETF met een beheerd vermogen van meer dan $17,4 miljard, voor het eerst sinds 77 dagen een positieve netto instroom.

Dit nieuws in combinatie met de zwakke werkgelegenheidscijfers in Amerika heeft niet alleen de markt opgeschud, maar ook een frisse wind laten waaien door de cryptoprijzen, met name Bitcoin, die een aanzienlijke stijging heeft gezien.

GBTC ziet eerste positieve instroom sinds 77 dagen na lancering

De markt reageerde positief op de nieuwe instroom van $63 miljoen in GBTC, een fonds dat sinds zijn omzetting in een Bitcoin ETF in januari zwaar onder druk stond. Dit was een significante ontwikkeling, gezien het fonds in de maanden daarvoor een uitstroom van ongeveer $17,5 miljard zag sinds de lancering van de andere spot Bitcoin ETF’s.

De prijs van Bitcoin stijgt met 6,4% in 24 uur, waarbij het op dit moment handelt voor $63.000.

De instroom komt na een periode van zware verliezen en druk van concurrerende ETF’s, die lagere kosten bieden en onlangs aanzienlijke instromen zagen. GBTC is met de hoogste beheerkosten van 1,5% de duurste van allemaal.

De vermindering van de verkoopdruk van GBTC en de toegenomen vraag kan een potentieel bullish scenario voor Bitcoin creëren. Pseudonieme crypto-investeerder DivXMaN legt uit dat de verminderde verkoopdruk, in combinatie met een toegenomen vraag terwijl ETF’s collectief meer BTC kopen dan miners kunnen produceren, zou kunnen leiden tot een significante prijsstijging.

De recente opleving van Bitcoin is een teken dat investeerders mogelijk weer vertrouwen krijgen in de markt. Met Bitcoin die belangrijke weerstandsniveaus doorbreekt, krijgen verschillende handaren weer hoop dat er nieuwe hoogtepunten in het verschiet liggen, vooral als de positieve instroom aanhoudt.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Een uitbraak van de MATIC koers hangt af van deze indicatoren

Timo Bruinsel

De laatste hoogtepunten van Chainlink: Alles over de LINK koers

Timo Bruinsel

Worldcoin koers daalt nog eens met bijna 10%, wat is er gaande?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer