Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Nieuws

Bloomberg analist vergelijkt Bitcoin met goud, maar dan als een tiener

Nate Geraci, president van ETF Store, deelde onlangs een interessante beschrijving van Bitcoin op X. Deze beschrijving, afkomstig van Eric Balchunas, senior ETF analist bij Bloomberg, vergelijkt Bitcoin met goud, maar dan als een tiener.

Deze metafoor heeft online voor veel discussie gezorgd. Persoonlijk vind ik dit wel een mooi metafoor en deel ik de zienswijze van Zowel Eric Balchunas als Nate Geraci.

Goud maar een tiener, hoe zit dat?

Balchunas z’n vergelijking van Bitcoin met een tiener versie van goud duidt op de positie van Bitcoin in de financiële wereld. Traditioneel wordt goud gezien als een betrouwbare store of value, bekend om zijn stabiliteit zelfs tijdens economische onrust. 

Bitcoin, dat pas sinds 2009 bestaat, is relatief nieuw en wordt nog steeds beschouwd als een asset die momenteel in zijn groeifase verkeert, vergelijkbaar met een tiener. De waarde van Bitcoin fluctueert aanzienlijk meer dan die van goud. Deze vergelijking benadrukt ook dat, net als tieners, Bitcoin veel potentie heeft voor groei en ontwikkeling. Benieuwd naar de huidige Bitcoin koers? Bekijk hem dan hier!

Reacties naar aanleiding hiervan

De metafoor van Bitcoin als de tiener versie van goud heeft bij lezers veel reacties opgeroepen. Een commentator merkte op dat Bitcoin niet alleen flexibeler, maar ook dynamischer is. Naarmate Bitcoin blijft rijpen en meer geaccepteerd wordt, heeft het veel potentieel om onze opvattingen over geld en waarde te veranderen, schrijft de betreffende commentator.

Een andere reactie benadrukt de overeenkomsten tussen Bitcoin en goud als methoden voor waardeopslag. Hierbij wordt echter wel opgemerkt dat goud stabieler is, terwijl Bitcoin aantrekkelijker kan zijn voor diegenen die op zoek zijn naar nieuwe investeringsmogelijkheden.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Avalanche stijgt met 7% voor token unlock, $43.50 inzicht?

Timo Bruinsel

Cardano holders kunnen enorme winst maken, op naar de $3

Timo Bruinsel

Ethereum nadert $3.200: sprake van een bullish uitbraak?

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer