Blockchain Stories
De Amerikaanse autoriteiten in strijd met crypto bedrijven
Nieuws

De Amerikaanse autoriteiten in strijd met crypto bedrijven

De Amerikaanse autoriteiten zetten hun strijd tegen crypto bedrijven voort. Door de jaren heen hebben verschillende instanties rechtszaken aangespannen tegen platforms zoals Tornado Cash, Uniswap, Binance en Coinbase, gericht op hun producten en diensten.

Hieronder volgt een kort overzicht van recente ontwikkelingen van de Amerikaanse autoriteiten in hun strijd tegen crypto bedrijven.

Verenigde staten in strijd tegen crypto

De Amerikaanse overheid is de strijd tegen crypto bedrijven in het afgelopen jaar flink aan het opvoeren. Binnen 48 uur in juni diende de Securities and Exchange Commission (SEC) aanklachten in tegen zowel Binance als Coinbase, de grootste crypto exchanges wereldwijd. De aanklachten betroffen het niet registreren als brokers en het overtreden van Amerikaanse wetgeving. Aan het einde van het jaar volgde een vergelijkbare aanklacht tegen de crypto exchange Kraken.

Twee maanden na de rechtszaken tegen Binance en Coinbase, beschuldigde het Ministerie van Justitie (DOJ) de medeoprichters van Tornado Cash van witwassen, met meer dan $1 miljard aan criminele opbrengsten.

Recentelijk kreeg Changpeng Zhao, oprichter van Binance, een gevangenisstraf van vier maanden, nadat Binance eerder al een boete van $4,3 miljard had gekregen en zelf een boete moest betalen van $50 miljoen.

Oorlog tegen DeFi

In maart beschuldigde het DOJ het platform KuCoin en zijn oprichters van overtreding van de Bank Secrecy Act, evenals het uitvoeren van ongeoorloofde transacties.

Vorige maand maakte de SEC bekend voornemens te zijn om Uniswap Labs aan te klagen, hoewel de specifieke redenen nog niet openbaar zijn gemaakt. Rond dezelfde tijd kreeg ook blockchain softwarebedrijf ConsenSys een waarschuwing over mogelijke overtredingen.

De rechtszaak van de SEC tegen Ripple is ondertussen een opmerkelijke zaak die helpt de regels rond crypto activa als effecten te verduidelijken.

Het lijkt erop dat de Verenigde Staten grondig onderzoek doen naar alle crypto platformen om na te gaan of deze voldoen aan de regelgeving.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer