Blockchain Stories
Geruchten over datalek bij Bitfinex ontkracht door CTO Paolo Ardoino
Crypto Exchange Nieuws

Geruchten over datalek bij Bitfinex ontkracht door CTO Paolo Ardoino

Bitfinex, een grote crypto exchange in de top 20, heeft onlangs de koppen gehaald vanwege geruchten over een groot datalek. Echter, Paolo Ardoino, de CTO van Bitfinex, ontkent deze geruchten. Hij laat weten dat er geen bewijs is van een hack en herhaalt dat alle gebruikersfondsen veilig zijn.

FSOCIETY zegt achter de Bitfinex hack te zitten

Onlangs claimde hackergroep FSOCIETY dat ze toegang hebben gekregen tot gevoelige gegevens van verschillende bedrijven, waaronder Bitfinex. Volgens FSOCIETY hadden ze 22.500 e-mailaddressen en wachtwoorden van Bitfinex klanten buitgemaakt. De groep eiste een losgeld binnen zeven dagen om te voorkomen dat de gegevens openbaar gemaakt zouden worden. Na het verstrijken van deze deadline is er echter geen bevestiging van betaling of bewijs van een serverinbreuk.

Paolo Ardoino reageerde snel op deze geruchten via een post op X. Hij verklaarde dat FSOCIETY nooit rechtstreeks contact heeft opgenomen met Bitfinex over de datalek. Het was voor het bedrijf zelfs nieuws tot twee dagen geleden.

Ardoino, die ook CEO van Tether is, laat in zijn post weten dat uit een interne analyse blijkt dat slechts 5.000 van de gestolen 22.500 e-mailadressen overeenkomen met die van Bitfinex klanten. Hij denkt dat de hackers waarschijnlijk een database met e-mailadressen en wachtwoorden hebben verzameld uit diverse eerdere crypto datalekken.

Ardoino laat ook weten dat Bitfinex geen wachtwoorden of 2FA secrets opslaat zonder encryptie, wat het voor hackers moeilijk maakt om hieruit bruikbare data te verkrijgen. Hij voegt eraan toe dat de meeste gebruikers helaas dezelfde e-mailadresen en wachtwoorden gebruiken op meerdere sites, waardoor ze kwetsbaar zijn voor dit soort aanvallen.

Interessant is dat een veiligheidsonderzoeker zegt dat de claims van FSOCIETY mogelijk deel uitmaakten van een marketingstrategie om hun ransomware producten te promoten.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer