Blockchain Stories
Shiba Inu – Dit is de routekaart voor een prijsstijging van 100%
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Shiba Inu – Dit is de routekaart voor een prijsstijging van 100%

Na een periode van correcties is de koers van Shiba Inu (SHIB) in het weekend met 8% gestegen. Verschillende indicatoren suggereren de mogelijkheid van een aanzienlijke prijsstijging in de komende weken.

SHIB maakt zich klaar voor prijsstijging

Na een maand van prijscorrecties oogt de prijsgrafiek van deze memecoin vandaag opvallend groen, mede dankzij het herstel van Bitcoin. Volgens onze koers blijkt dat de prijs van SHIB dit weekend met meer dan 8% is gestegen, waardoor SHIB nu in de schijnwerpers staat bij veel crypto beleggers.

Deze prijsstijging heeft ook de social metrics van SHIB beïnvloed, waarbij het handelsvolume vorige week toenam. Dit sentiment heeft de koers positief beïnvloed. Het lijkt erop dat het bullish sentiment zijn marktdominantie heeft herwonnen nu SHIB stijgt. Zie hieronder de de social metrics van SHIB.

sociale metrics shiba inu
Bron: Santiment.

Volgens World of Charts, een populaire cryptoanalist, bevindt de prijs zich in een bullish patroon. World of Charts zegt in zijn tweet dat er een rally van 100% tot 120% mogelijk is als SHIB boven dit patroon uitbreekt.

De kans op een 100% bull run lijkt toe te nemen na analyse van gegevens van Glassnode. Hieruit bleek dat de Network to Value ratio van SHIB de afgelopen dagen is gedaald. Dit betekent dat SHIB op dit moment ondergewaardeerd is, wat een mogelijke indicator is voor een aanstaande prijsstijging.

Network to Value ratio van SHIB
Bron: Glassnode

Vertrouwen blijft en goede indicatoren

Het vertrouwen in SHIB onder beleggers blijft hoog, mede door de toenemende koopdruk in de gehele altcoin markt. We zagen dat de voorraad van Shiba Inu afnam op dagen waar de beurzen open waren, terwijl deze buiten de beurstijden juist steeg. Dit is opnieuw een sterke indicator van hoge koopdruk.

Naast aanleiding van dit sentiment hebben wij enkele technische indicatoren geraadpleegd om te kijken of er mogelijk sprake kan zijn van een bullish trend. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) bevestigt deze trend. Daarnaast heeft de Relative Strength Index (RSI), die recentelijk steeg naar 49,7 ook bevestigd dat er een koop sentiment heerst bij SHIB.

Kortom, er is een goede basis voor vertrouwen in SHIB. Wij verwachten dat als SHIB boven de $0.000025 uitkomt, het volgende doel $0.000027 kan zijn. Houd SHIB dus zeker in de gaten!

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer