Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Vodafone onderzoekt integratie van crypto wallets in Simkaarten

Vodafone streeft ernaar blockchain technologie toegankelijker te maken voor smartphonegebruikers. Zo heeft Vodafone het plan om crypto wallets te integreren in simkaarten, wat een innovatieve stap zou betekenen in de telecomsector.

In dit artikel ontdek je meer over deze ambitieuze ontwikkeling van Vodafone.

Een ambitieuze stap voorwaarts

Het idee van crypto wallets integreren in simkaarten is een initiatief van Vodafone Idea Ltd, een Indiase entiteit waarin Vodafone Group een belang van 45% heeft. Het is gepland dat Vodafone Idea de komende twee jaar bijna $3 miljard aan schulden zal aangaan, inclusief $1,8 miljard aan leningen.

In een recent interview met Yahoo Finance Future Focus onthulde David Palmer, Blockchain Lead bij Vodafone, zijn grootse plannen om blockchaintechnologie te integreren in smartphone simkaarten.

Met een verwachte toename tot ongeveer acht miljard smartphones in 2030, zien we enorme kansen om deze technologieën te combineren.

David Palmer

Palmer schat dat naast de toename van acht miljard smartphones in dezelfde periode een toename van ongeveer 5,6 miljard crypto wallets zal komen waar hij zich op wil voorbereiden.

Financiële uitdagingen en partnerschappen

Ondanks de financiële uitdagingen waarmee Vodafone Idea Ltd te maken heeft. Zoals een recent schuldwervingsplan via aandelenverkoop. Heeft Vodafone Group een bewogen jaar achter de rug in 2024.

Zo meldt Cointelegraph dat het bedrijf een tienjarig partnerschap met Microsoft heeft gesloten, waarbij kunstmatige intelligentie (AI) diensten aan Vodafone-klanten worden aangeboden. Tijdens deze aankondiging benadrukte Microsoft CEO Satya Nadella de potentie van nieuwe AI-technologieën voor iedereen.

Eerdere pogingen en toekomstvisie

Hoewel Vodafone ambitieuze plannen heeft met blockchain, is het niet het eerste bedrijf dat probeert blockchain te combineren met mobiele telefoons. In 2019 maakte de Amerikaanse startup Vault Tel plannen bekend om een fysieke crypto wallet te ontwikkelen die in een sim slot van een telefoon geplaatst kon worden.

De integratie van blockchain in simkaarten zou een geweldige stap kunnen zijn. De vraag is echter of dit realiseerbaar is en op welke termijn ze verwachten het eerste prototype te kunnen lanceren.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 20 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Tether bezit meer Amerikaanse staatsobligaties dan Duitsland

Marijn van Leeuwen

Floki Inu [FLOKI] stijgt 21,75% in 7 dagen, houden of verkopen?

Timo Bruinsel

Avalanche stijgt met 7% voor token unlock, $43.50 inzicht?

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer