Blockchain Stories
De Polygon (MATIC) koers lijkt bullish: een technische analyse
Altcoin Nieuws Technische Analyse

De Polygon (MATIC) koers lijkt bullish: een technische analyse

Polygon (MATIC) neemt momenteel de 18e plaats in qua marktkapitalisatie met een totale market cap van 10 miljard MATIC en een handelsvolume van meer dan $204 miljoen in de laatste 24 uur. MATIC vertoont een opwaartse trend sinds het bereiken van het support niveau van $0.6342.

MATIC is niet achtergelopen op de recente bullish trend. De koers van MATIC laat al enige tijd een sterke opwaartse trend zien en heeft sinds het bereiken van het laatste steunniveau een prijsstijging van meer dan 10% ondergaan.

Technische indicatoren bevestigen de opwaartse trend van MATIC

Om de toekomstige prijsrichting van MATIC te bepalen, analyseren we twee technische indicatoren die aantonen dat MATIC bezig is met een bullish trend.

Ten eerste, de Moving Average Convergence Divergence (MACD) op een dagelijkse schaal en een 4-uurs tijdframe laat zien dat de MACD-lijn boven de nullijn treed, waarbij de MACD-lijn en de signaallijn elkaar hebben gekruist. Dit wijst op een bullish trend.

Technische analyse koers
Bron: Trading View

Ten tweede, de Relative Strength Index (RSI) op een dagelijkse schaal suggereert ook een opwaartse beweging. De RSI signaallijn benadert het 50% niveau, wat aangeeft dat kopers actiever worden in de markt en zo de verkopers overtreffen. 

Kortom, de technische indicatoren liegen er niet om en het wijst erop dat MATIC bezig is met een opwaartse trend.

Potentiële Prijsbewegingen

Vanuit een recente neerwaartse beweging heeft de prijs van MATIC een belangrijk weerstandsniveau gecreëerd op $0.7365, terwijl er een support niveau is op $0.6324. Momenteel beweegt MATIC richting dit weerstandsniveau en als het hierboven uitbreekt, kan het verder stijgen om het volgende weerstandsniveau van $0.7680 te testen.

Op het moment van schrijven is de koers van MATIC $0.7326, wat een daling van ongeveer 0.94% in de laatste 24 uur betekent.

Echter, als het de weerstand niet doorbreekt, zou het kunnen omkeren naar een neerwaartse beweging richting de vorige steun. Als het onder dit steunniveau zakt, zou de prijs verder kunnen dalen en de neerwaartse trend voortzetten.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer