Blockchain Stories
Beleggers verwachten stijging van Cardano (ADA) naar $5 door massale aankopen door whales
Altcoin Nieuws

Beleggers verwachten stijging van Cardano (ADA) naar $5 door massale aankopen door whales

Ondanks een daling van 32% in de afgelopen maand blijven whales strategisch Cardano (ADA) inkopen. Het is opmerkelijk dat, terwijl de gemiddelde belegger terughoudend blijft, whales juist kiezen om te investeren. Dit wijst erop dat zij zich voorbereiden op een aanstaande prijsommekeer en dit zien als een langetermijninvestering, maar waaruit blijkt dat?

Toename in het aantal transacties van whales

Volgens IntoTheBlock, die informatie deelt via X, zijn Cardano whales zeer actief geweest. Het gemiddelde volume van grote transacties was dagelijks $13,84 miljard over de afgelopen zeven dagen. Dit is ter vergelijking een derde van het huidige Bitcoin volume, vijf keer zoveel als het Litecoin (LTC) volume en zestien keer meer dan dat van Dogecoin (DOGE). Kortom, whales kopen Cardano als investering.

Blockchain data provider Santiment meldt een toename in het aantal transacties van whales vanaf een transactie waarde van $100.000. Op 29 april werden 1.776 transacties geregistreerd die minimaal een waarde hadden van $100.000. Dit was het hoogste aantal sinds 8 november 2023. Santiment suggereert dat deze stijging historisch gezien kan wijzen op een naderende prijsommekeer.

Afname in ADA accumulatie

Hoewel whales steeds meer Cardano (ADA) verzamelen, ondervindt de munt neerwaartse druk en bedraagt de koers op moment van schrijven $0,467. De dagkoers ligt onder zowel de 20-daagse als de 50-daagse gemiddelde prijs, wat aangeeft dat het algemene marktsentiment bearish is. Toch blijkt uit diverse andere bronnen dat analisten verwachten dat ADA een koers gaat behalen van $5.

Verder zien we een afname in ADA accumulatie, waarbij de Elder-Ray Index negatief is sinds medio maart. Deze indicator vergelijkt het evenwicht tussen kopers en verkopers. Een negatieve waarde, zoals momenteel het geval is, duidt op een bearish sentiment. Ondanks de recente prijsdaling en het negatieve marktsentiment, blijven de ADA whales onverstoord en verzamelen ze de cryptocurrency in een verhoogd tempo.

De afgelopen tijd heeft Cardano ook een aantal upgrades uitgevoerd die de prijs kunnen beïnvloeden.

Samenvattend, er is een prijsdaling van 32% terwijl grote investeerders dit juist zien als een kans om Cardano tegen lagere prijzen te kopen in anticipatie op een verwachte prijsommekeer. Ook verwachten andere bronnen dat de prijs van Cardano komende periode zal stijgen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer