Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Cred executives geconfronteerd met reguleringsoptreden vanwege fraude

In november 2020 werden drie voormalige CEO’s, CFO’s en CCO’s van een crypto lender company Cred, beschuldigd van fraude en witwassen van geld. Nu is er meer bekend over de zaak. 

De huidige situatie 

Het bedrijf Cred is in wezen een financiële dienstverlenende onderneming in San Francisco die gespecialiseerd is in investeringen in cryptocurrency.

CEO Daniel Schatt, CFO Joseph Podulka en CCO James Alexander worden beschuldigd van fraude en witwassen van geld in 2020. 

Echter, het Cred crypto lender company is al failliet verklaard vóór de aanklachten

De CEO en CFO worden geconfronteerd met 13 aanklachten, terwijl de CCO is aangeklaagd voor 4 gevallen. Hoewel, de exacte datum nog moet worden bevestigd.

De andere twee voormalige leidinggevenden Daniel en Joseph verschenen op 2 mei 2024 voor het eerst voor de rechtbank. Ze moeten aanwezig zijn in de rechtbank voor verdere besprekingen op 8 mei 2024.

Wanneer de zaak voortgang vindt in de rechtbank, berispen de aanklagers de drie leidinggevenden door duidelijk te stellen dat het Cred crypto lender company klanten misleidt. 

Dit door hen verkeerd te informeren over de uitleen- en investeringspraktijken van Cred in cryptocurrency.

De verdedigers van het Cred crypto lender company bevestigen dat ze uitsluitend betrokken zijn bij gecollateraliseerde of gegarandeerde leningen. 

Ze voegen er ook aan toe dat investeringen in cryptocurrency binnen de perken worden gehouden. En dat ze hun investeringen regelmatig hebben bijgehouden in elk aspect, tegen elke dynamische situatie in. 

Schuldig of niet?

Mark Mosley is verantwoordelijk voor de IRS Criminal Investigation Acting Special Agent. 

Mosley benadrukt een roofzuchtige en bedrieglijke strategie gericht op het oplichten van potentiële slachtoffers van cryptocurrency. 

Dit ter waarde van honderden miljoenen dollars op basis van marktwaardering.

Op 3 mei 2024 stelde het United States Attorney’s Office of the Northern District of California dat ze deze zaak aan het demonstreren waren om de markten vrij en veilig te houden voor fraudeurs en oplichters.

 Ze leggen ook de nadruk op de veiligheid en beveiliging van investeerders

Op 8 mei gaat deze zaak dus verder en tot die tijd blijft het nogal speculeren. Het is wel al zeker dat fraude niet meer weg te denken is uit de crypto wereld. 

De zaken blijven zich namelijk opstapelen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Analist over ETH ETFs: “Er is ruimte voor positieve veranderingen”

Marijn van Leeuwen

Inflow in Bitcoin ETFs 6 keer groter dan aantal nieuw uitgegeven BTC

Thanh Lanh Tran

Kraken overweegt USDT Tether paren te verwijderen in Europa

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer