Blockchain Stories
Uniswap CEO geeft zijn mening over ethische token verdeling
Nieuws

Uniswap CEO geeft zijn mening over ethische token verdeling

De CEO van Uniswap keurt low float tokens sterk af en beschouwt ze als kwaadaardig en zijn grootste ergernis.

Mening rechtgezet 

Hayden Adams is de oprichter en CEO van Uniswap. Hij heeft zijn visie uiteengezet over de ethische overwegingen voor een effectieve token verdeling. 

Na kritiek op de manier waarop EigenLayer zijn tokens distribueerde, besloot Hayden Adams zijn standpunt te delen over hoe tokenverdeling ethisch kan worden aangepakt. In een bericht op X uitte hij zijn bezorgdheid over de gangbare praktijken in de industrie, zoals het onduidelijk communiceren en het creëren van verwarring tijdens de distributie van tokens om betrokkenheid en aandacht te stimuleren. Adams bekritiseert deze methoden en benadrukt dat ze vaak leiden tot speculatie en misleiding van de community.

Adams gaf ook aan dat het belangrijk is om helder te zijn over de tokenverdeling, vooral als men al over informatie beschikt maar ervoor kiest deze niet te delen. Hij is sterk tegen de verspreiding van zogenaamde ‘low float’ tokens, die hij als kwaadaardig en een grote ergernis beschouwt. Deze tokens worden vaak gebruikt om de prijs kunstmatig hoog te houden door het aanbod beperkt te maken, wat tegen de principes van open en eerlijke marktwerking ingaat.

De oprichter van Uniswap benadrukte verder het belang van echte prijsontdekking op gedecentraliseerde exchanges (DEX) en bekritiseerde projecten die een te hoge token voorraad creëren. Volgens hem is zo’n strategie onnodig en potentieel misleidend.

Praktische adviezen voor token distributeurs

Adams gaf ook enkele praktische tips aan de distributeurs van tokens. Hij adviseerde hen om niet te conservatief te zijn en een substantieel deel van hun tokens beschikbaar te stellen voor distributie. Dit bevordert niet alleen een eerlijke verdeling, maar verhoogt ook de betrokkenheid en steun van de gemeenschap.

Daarnaast benadrukte hij het belang van het niet bekendmaken van token prijzen tijdens of voor de distributie. Elke poging om dit te doen, via influencers of marketing bureaus, is verdacht en kan de geloofwaardigheid van het project ondermijnen.

Hayden Adams sloot af met een oproep aan token uitgevers om transparant te zijn over hun projecten. Hij laat het belang zien van het uitbrengen van een token waar ze trots op kunnen zijn en waarachter ze kunnen staan, om negativiteit binnen de crypto community te voorkomen.

Naar aanleiding van gebruikerszorgen over het programma van EigenLayer, heeft dit Ethereum restaking protocol onlangs een extra 28 miljoen EIGEN tokens verdeeld over meer dan 280.000 wallets na zijn initiële airdrop.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer