Blockchain Stories
Bitcoin miners rapporteren inkomsten daling: Tussen 6% en 12% minder
Bitcoin Mining Nieuws

Bitcoin miners rapporteren inkomsten daling: Tussen 6% en 12% minder

Grote openbare Bitcoin mining firma’s hebben een daling in inkomsten gerapporteerd. Dit gaat voornamelijk om de maand april, net na de Bitcoin halving. De dalingen variëren van 6% tot 12%. 

De grote Bitcoin mining firma’s, waaronder Bitfarms, Cipher, Core Scientific, Terawulf, Riot en CleanSpark zijn zwaar getroffen, volgens een onderzoek van The Miner Mag

Op X (Twitter) licht Wu Blockchain dit verder toe:

Daling van 36% in Bitcoin productie bij Hut 8

Hut 8, één van de grootste Bitcoin mining firma’s in Noord-Amerika, heeft een flinke daling in productie gezien in de maand april. In de maandelijkse update die maandag 6 mei vrij is gegeven, liet Hut 8 weten dat ze in april 148 BTC hebben gemined, wat een daling is van 36% ten opzichte van maart. 

Deze daling zorgde voor een gerealiseerde hashrate van 3,55 EH/s, wat een daling van ruim 45% is ten opzichte van de piek van 6,27 EH/s. Deze piek werd behaald na de fusie met USBTC. 

Ondanks dat de halving een impact had op de hashrate, geeft Hut 8 hier een andere reden voor: het verplaatsen van de mining machines. In december werden de mining machines locaties in Kearney en Granbury door Marathon gekocht. Marathon versnelde het verhuisproces in februari, wat ervoor zorgde dat de mining activiteiten van Hut 8 verstoord werden. 

Asher Genoot, CEO van Hut 8, liet weten dat het team van Marathon in april meer dan 25.000 mining machine op 440 pallets heeft verplaatst in acht dagen. Het doel hiervan was het minimaliseren van het verstoren van de mining activiteiten. 

Ook liet Genoot weten dat de mining machines verhuist zijn naar de Salt Creek locatie in Texas. Deze werd binnen een snelle drie maanden operationeel. 

Aangepaste activiteiten na de halving

Veel Bitcoin mining firma’s, waaronder Riot Platforms, hebben de activiteiten aangepast na de halving. De Bitcoin mining beloningen zijn tijdens de halving verlaagd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. Zoals al eerder gemeld, zat er een aanzienlijke uitstroom aan te komen aan Bitcoin miners. 

Het was te verwachten dat veel miners de activiteiten gingen veranderen, aangezien de kosten van mining activiteiten erg hoog zijn. Hierdoor is het lastig voor deze bedrijven om winstgevend te blijven. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer