Blockchain Stories
Hack bij Gnus.AI Discord veroorzaakt $1,27 miljoen schade
Altcoin Nieuws

Hack bij Gnus.AI Discord veroorzaakt $1,27 miljoen schade

Op 5 mei heeft het platform Gnus.AI ongeveer $1,27 miljoen verloren door een token minting exploit. Gnus.AI heeft aangekondigd dat er een nieuwe versie zal worden uitgebracht en adviseert gebruikers om de oude versie niet meer te kopen.

Wat is er gebeurd bij Gnus.ai?

Gnus.ai (GNUS) is een blockchainnetwerk dat gebruikers in staat stelt om AI-berekeningen uit te voeren in ruil voor tokens. In het eerste kwartaal van 2024 trok dit platform ruim 5 miljard dollar aan financiering aan.

Volgens blockchainbeveiligingsbedrijf CertiK heeft op 6 mei een hacker een exploit uitgevoerd door de privĂ©sleutel van een teamlid te bemachtigen. Deze sleutel begint met 0x18. Nadat ze controle over dit account hadden verkregen, konden ze de “salt” gegevens van Ethereum kopiĂ«ren en met behulp van het Axelar Bridge protocol een nieuwe versie van de token creĂ«ren.

Vervolgens maakten ze 100 miljoen valse GNUS tokens aan, die werden overgebracht naar Ethereum en verkocht op de markt. Dit resulteerde in een prijsdaling, waardoor de fraudeur echte crypto ontving in ruil voor waardeloze, nep aangemaakte tokens. Maar wat vindt de CEO van Gnus.AI hier van?

Reactie van de CEO van Gnus.AI

De CEO van Gnus.AI, bekend als “SuperGenius”, meldde op het platform X dat hij het 0x18 account ontdekte toen de aanvaller toegang kreeg tot de privĂ©communicatie van het team op Discord. Dit toont aan dat hackers in staat zijn om privĂ©berichten op Discord te bekijken, wat ik ook niet wist dat mogelijk was.

SuperGenius verklaarde ook dat het team $500.000 aan Ether uit eigen middelen zal storten in een liquiditeitspool voor een nieuwe token zodra deze wordt gelanceerd. Bovendien zullen ze $500.000 aan verschuldigde vergoedingen betalen, met een totale compensatie van $1 miljoen. Dit betekent dat ze 80% van de schade zullen dekken, wat als een positief signaal kan worden beschouwd. Gelukkig is de schade “maar” 1,27 miljoen.

Let altijd goed op!

Dit incident benadrukt dat blockchainnetwerken altijd risico’s lopen op exploits. Hoewel het aantal aanvallen afneemt door verbeterde beveiligingsmaatregelen, is het essentieel om altijd waakzaam te blijven bij het handelen in cryptocurrencies.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer