Blockchain Stories
Bitcoin ETF’s maken een ongekende comeback: $378 miljoen aan kapitaalinstroom! 
Bitcoin Nieuws

Bitcoin ETF’s maken een ongekende comeback: $378 miljoen aan kapitaalinstroom! 

Er lijkt een positieve ontwikkeling zich voor te doen op de cryptomarkt. Dit heeft alles te maken met het feit dat alle Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) winstgevend waren vrijdag jongstleden. De positieve ontwikkeling houdt verband met het feit dat traditionele investeerders vasthouden aan hun BTC gebaseerde aandelen.

Dit heeft wellicht te maken met een groeiende acceptatie van Bitcoin als een waardevolle investering voor conventionele investeerders.

Periode van kapitaaluitstroom 

Het feit dat elke ETF voor het eerst een positieve geldstroom zag, geeft aan dat de ETF’s een comeback hebben gemaakt. Dit was na een periode van kapitaaluitstroom met nadelige effecten. De comeback van de ETF’s is duidelijk te merken aan de hand van data die Farside Investors heeft gepubliceerd. 

Deze informatie geeft inzicht in de specifieke oorzaak van de positieve geldstromen naar Bitcoin ETF’s, met de nadruk op Grayscale’s Bitcoin Trust. Zoals eerder aangegeven was er sprake van kapitaaluitstroom uit de ETF’s. Dit werd veroorzaakt door investeerders die aandelen wilden inlossen. In de meeste gevallen waren ze mogelijk op zoek naar alternatieven met lagere kosten.

De comeback van de ETF’s 

Afgelopen vrijdag was de comeback van de ETF’s een feit. Er was namelijk een stijging van $63 miljoen te merken bij Grayscale’s Bitcoin Trust. Als deze stijging samen met de inzet van andere investeerders wordt opgeteld, dan houdt dit in dat er totaal $378 miljoen in de gezamenlijke Bitcoin ETF markt is geïnvesteerd.

De significante kapitaalinstroom is het bewijs dat een periode van onzekerheid of negatieve trends zich nu lijkt te keren. Naast de significante kapitaalinstroom is er ook een belangrijke mijlpaal die niet over het hoofd gezien mag worden. In de maand januari is er namelijk door de Securities and Exchange Commission (SEC) 11 spot Bitcoin ETF’s goedgekeurd. De goedkeuring kwam na een periode van tien jaar. 

Bitcoin ETF in en outflow
Bron: Farside Investors

Toegang voor alle investeerders

Het is verder nu ook mogelijk voor elke investeerder om via brokerage-accounts aandelen te kopen. Dit opent de deur naar een bredere participatie in de cryptomarkt voor individuele beleggers, die voorheen mogelijk niet direct toegang hadden tot Bitcoin. Nu is er sprake van vertrouwen en populariteit van de Bitcoin ETF’s, aangezien er nu veel meer traders ervoor kiezen om erin te investeren. 

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer