Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Nieuws

Gunstige vooruitzichten voor Bitcoin ETF’s: In een mum van tijd 500.000 BTC gekocht 

De recent gelanceerde Bitcoin ETF’s beleven een opbeurende week. Dit na een teleurstellende prestatie vorige week, die hun zwakste week tot nu toe is. Ondanks een gebrek aan aanzienlijke kapitaalinstroom op de Amerikaanse beurzen gisteren, hebben ze wel een belangrijk doel bereikt. Dit gegeven benadrukt de opmerkelijke prestaties van de ETF’s.

Bitcoin ETF’s registreerden vier opeenvolgende dagen een positieve kapitaalinstroom 

Vorige week registreerden Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) gedurende vijf opeenvolgende dagen een aanzienlijke kapitaaluitstroom. Deze week vertonen de statistieken een aanzienlijk optimistischer beeld. Daarnaast is er gedurende de afgelopen vier dagen opnieuw een positieve kapitaalinstroom van de ETF’s waargenomen.

De resultaten van gisteren waren echter niet bijzonder indrukwekkend. De cumulatieve kapitaalinstroom voor alle ETF’s bedroeg $182,8 miljoen. Dit bedrag ligt onder het gemiddelde van $224,6 miljoen en onder zowel de $243,5 miljoen als de $418 miljoen van de twee voorgaande dagen.

Ondanks dat de kapitaaluitstroom bij het Grayscale-fonds aanzienlijk afnam, van $299,8 miljoen naar $104,9 miljoen, daalde ook de kapitaalinstroom naar de andere fondsen. Op woensdag noteerde BlackRock nog een kapitaalinstroom van $323,8 miljoen, terwijl op donderdag een instroom van $95,1 miljoen werd behaald.

Niettemin bedraagt de totale kapitaalinstroom deze week al $845 miljoen. Hierdoor is bijna de volledige kapitaaluitstroom van $891 miljoen van vorige week teniet gegaan.

Bitcoin ETF’s bereiken een significante prestatie

Bovendien hebben de Exchange-Traded Funds (ETF’s) opmerkelijk goed gepresteerd sinds hun introductie, wat heeft geleid tot het bereiken van een opmerkelijke mijlpaal. Volgens HODL15Capital hebben negen van de recent uitgebrachte Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) al een totaal van meer dan 500.000 BTC aangeschaft sinds hun introductie. Dit impliceert dat de recent geĂŻntroduceerde ETF’s sinds hun debuut meer dan $35 miljard hebben geĂŻnvesteerd in Bitcoin.

De beursgenoteerde fondsen werden slechts 54 dagen geleden geïntroduceerd op de markt. Volgens HODL15Capital beheren alle Bitcoin Exchange-Traded Funds (inclusief Grayscale) nu een totaal van 835.000 BTC. Dit vertegenwoordigt bijna 4% van het totale aanbod van Bitcoin dat uiteindelijk zal worden gecreëerd.

Huiverigheid voor goedkeuriung

Op dit moment houdt de markt vooral haar adem in om te zien of de Verenigde Staten ook de eerste Ethereum (ETH) spot-ETF zal goedkeuren. Talloze vermogensbeheerders die momenteel een Bitcoin ETF aanbieden, hebben tevens een verzoek ingediend voor een Ethereum ETF. Op die noot voegde Bitwise zich gisteren toe met een frisse aanvraag. Echter, analisten bij Bloomberg, gespecialiseerd in ETF’s, behouden hun pessimisme en geloven niet dat de SEC in mei een Ethereum-ETF zal goedkeuren.

Gerelateerde artikelen

Whales pushen PEPE, korte termijn winst zeker, maar lange termijn?

Timo Bruinsel

Shiba Inu kan met 20% stijgen, maar alleen zo!

Timo Bruinsel

Een investering van bijna $100 miljoen in BlackRock’s Bitcoin ETF

Wanisha Balak

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer