Blockchain Stories
Slimme belegger weet minder dan $10.000 om te zetten in $1,26 miljoen
Altcoin Memecoin Nieuws

Slimme belegger weet minder dan $10.000 om te zetten in $1,26 miljoen

Een slimme belegger heeft de krantenkoppen weten te halen door een investering van een kleine $10.000 om te zetten in miljoenen. Dit heeft hij voor elkaar gekregen in slechts twee maanden. 

Door in te zetten op een token met een hamsterthema, genaamd Hammy (HAMMY) heeft de belegger miljoenen verdiend. Op het moment houdt hij nog steeds Hammy vast, waardoor hij praktisch gezien miljoenen heeft gemaakt. 

Verdiensten van 144x

De geduldige handelaar heeft binnen twee maanden miljoenen verdiend door een beetje geduldig te zijn. Blockchain analyse bedrijf Lookonchain lichtte het verhaal van deze belegger uit op X (Twitter):

Lookonchain gaf aan dat de belegger voor 60 Solana Hammy, de memecoin met hamsterthema, heeft gekocht. Deze 60 Solana had destijds een waarde van $8.673. Op 10 maart 2024 heeft hij hier 24,8 miljoen Hammy mee gekocht voor $0,00035 per stuk. 

Binnen een maand steeg de prijs van Hammy naar $0,007, wat al resulteerde in een winst van 20x. Ondanks dat de handelaar direct kon uitbetalen, koos hij ervoor om geduldig vol te houden. Dit wierp zijn vruchten af, want een maand later kon hij met verkopen met een winst van 144x. 

Op 4 mei besloot de belegger 12,8 miljoen Hammy te verkopen voor 2.711 Solana. Destijds had Hammy een waarde van $0,0313 en Solana een waarde van ongeveer $401.000. Hierdoor wordt de totale winst van de belegger geschat op zo’n $1,26 miljoen. 

Op het moment van schrijven houdt de belegger nog een aantal Hammy tokens vast, geschat zijn dit er zo’n 12 miljoen. Deze hebben een waarde van $858.000. In principe heeft de belegger hiermee een winst van bijna $2 miljoen weten te behalen. 

Het succes van memecoins

Dit verhaal licht het succes van de memecoins weer toe. Memecoins blijven steeds uit het niets opduiken om flink te groeien. Grote memecoins, waaronder Dogecoin en Pepe zijn ook vanuit hier begonnen. 

Dit betekent echter niet dat memecoins altijd succesvol zijn. In sommige gevallen heeft de uitgever slechte intenties of is het risico te groot. Daarom is het verstandig om zelf goed onderzoek te doen naar een token voordat je erin investeert. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer