Blockchain Stories
Stanley Druckenmiller: Korte termijn overdaad in AI, maar lange termijn optimisme
Nieuws

Stanley Druckenmiller: Korte termijn overdaad in AI, maar lange termijn optimisme

CNBC heeft gemeld dat miljardair en investeerder Stanley Druckenmiller zich enigszins heeft teruggetrokken van zijn inzet op het gigantische Nvidia-chipbedrijf. En zijn belang in het bedrijf aanzienlijk heeft verkleind.

Achtergrondinformatie 

Druckenmiller gaf toe dat hij zijn belang in Nvidia in maart heeft verminderd, omdat hij een pauze nodig heeft. 

In het bijzonder heeft de investeerder zijn belang in Nvidia verkleind, nadat de aandelenprijs was gestegen van $150 / €139 tot $900 / €835. 

Nvidia is een techbedrijf bekend om zijn grafische processors voor gaming en datacenters. Ze hebben een grote invloed wereldwijd. En leveren ook softwareoplossingen voor grafische rendering en relevant voor nu: kunstmatige intelligentie.

In de afgelopen jaren heeft Nvidia zich gericht op grote kunstmatige intelligentie modellen die zijn gemaakt door zijn grafische processors voor servers. 

In 2023 presteerde het aandeel van Nvidia zeer goed en was het een van de best presterende in de markt. Het steeg met een verbazingwekkende 238%. Ook dit jaar zijn de aandelen van Nvidia al met 66% gestegen. 

Aanvankelijk merkte Druckenmiller Nvidia op toen hij werd geïntroduceerd door een partner bij Duquesne Family Office, die dacht dat AI op de lange termijn blockchain zou overtreffen. 

Een maand nadat de miljardair een belang had gekocht, bracht OpenAI ChatGPT uit voor openbaar gebruik, en toen vergrootte hij zijn positie in Nvidia. 

Lange termijn optie 

Druckenmiller leidde ooit George Soros’ Quantum Fund en kwam in de schijnwerpers, nadat hij had geholpen bij het plaatsen van een bepaalde inzet.

Een inzet van $10 miljard / €9,2 miljard tegen het Britse pond in 1992. 

Later beheerde hij $12 miljard /€11,1 miljard als president van Duquesne Capital Management, voordat hij zijn firma in 2010 sloot.

Desondanks blijft Druckenmiller, hoewel hij denkt dat AI op korte termijn misschien overhyped is, er op lange termijn optimistisch over. 

“Dus AI is misschien nu een beetje overhyped, maar op de lange termijn ondergewaardeerd,” zei hij, waarbij hij AI vergeleek met het internet in zijn vroegste stadia. 

Hij verwacht dat er een grote beloning zal plaatsvinden over vier of vijf jaar. Het is even geduld hebben dus, maar wie weet hoe dat uitpakt. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer