Blockchain Stories
Solana trader verliest $37.000 in 17 minuten, maar had winst kunnen maken
Altcoin Memecoin Nieuws Solana

Solana trader verliest $37.000 in 17 minuten, maar had winst kunnen maken

In de volatiele cryptowereld, waar emoties soms hoog kunnen oplopen, is geduld een schone zaak. Een recent voorbeeld van hoe het gebrek aan geduld een handelaar duur kan komen te staan, is te zien op de Solana (SOL) blockchain, waar een handelaar $37.000 verloor door impulsief handelen met een memecoin genaamd DEVIN.

Crypto analysebedrijf Lookonchain analyseerde zijn strategie.

$37.000 verlies had winst kunnen zijn

De handelaar kocht voor 398 SOL aan DEVIN tokens tijdens een prijsstijging en gaf zo toe aan de FOMO. Hij investeerde echter net op het moment dat de prijs een lokaal hoogtepunt bereikte. Binnen enkele minuten begon de prijs weer te dalen, wat een typisch teken is van de onvoorspelbaarheid van de cryptomarkt.

Slechts 17 minuten na de aankoop sloeg de angst toe en verkocht de trader zijn gehele DEVIN positie voor slechts 158.8 SOL. Hierdoor verloor hij effectief 239 SOL, wat op dat moment neerkwam op ongeveer $37.000.

De beslissing om te verkopen, ook wel bekend als panic selling, is een reactie op hevige prijsdalingen waarbij investeerders proberen hun verliezen te beperken door hun activa te verkopen in de veronderstelling dat de prijs verder zal dalen.

Maar als de handelaar even had gewacht en niet had gekozen om zijn volledige positie te verkopen, zou hij een winst hebben gehad van ongeveer $36.000 (op papier).

De prijs van DEVIN herstelde namelijk kort na zijn verkoop, wat vaak gebeurt na een snelle en diepe daling. Houd er echter rekening mee dat hij hier zeer risicovolle tokens op de Solana blockchain aan het verhandelen was. De prijs van DEVIN staat op dit moment lager dan de koers waarvoor hij zijn DEVIN verkocht heeft, namelijk $0,003430.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer