Blockchain Stories
CEO van CryptoQuant voorspelt de prijs van Bitcoin, $265.000 te ambitieus?
Bitcoin Nieuws

CEO van CryptoQuant voorspelt de prijs van Bitcoin, $265.000 te ambitieus?

Ki Young Ju, CEO van het analysebedrijf CryptoQuant, heeft recentelijk zijn visie gedeeld over de toekomstige waarde van Bitcoin, suggererend dat een prijs van $265.000 niet buiten bereik is. 

Deze voorspelling is gebaseerd op een reeks van factoren die hij gelooft dat de prijs naar nieuwe hoogtes kunnen stuwen. Hieronder verkennen we de redenering achter zijn optimisme en de plausibiliteit van deze voorspelling.

Potentieel voor een enorme Bitcoin waardestijging

In een recente post op het sociale platform X, lichtte Ki Young Ju toe dat Bitcoin de capaciteit heeft om een marktkapitalisatie te bereiken die driemaal groter is dan de huidige. Hij argumenteert dat als de marktkapitalisatie toeneemt, de prijs van Bitcoin zou kunnen stijgen naar een historisch record van $265,000. De belangrijkste factor die hij aanwijst is de verhouding tussen de hashrate en de marktkapitalisatie.

Een grafiek die in zijn post werd gedeeld toont aan dat de hashsnelheid van Bitcoin momenteel meer dan driemaal hoger is dan tijdens de laatste marktcyclus. Ondanks deze significante toename in mining activiteit, blijft de prijs van Bitcoin op vergelijkbare niveaus met die periode. Hieruit concludeert Ki Young Ju dat, net zoals de hashsnelheid, de prijs van Bitcoin ook de potentie heeft om met een vergelijkbare factor te stijgen.

image 4
Bron: X Ki Young Ju

Optimisme ondanks recente markt dalings

Deze voorspelling komt op een moment dat Bitcoin en de bredere cryptomarkt enige volatiliteit en prijsdalingen hebben ervaren. Veel analisten en investeerders hebben gespeculeerd dat de markttop mogelijk al bereikt is. 

Echter, personen zoals Tom Lee, medeoprichter van Fundstrat, ondersteunen een vergelijkbaar optimistisch sentiment, met Lee die recent voorspelde dat Bitcoin mogelijk dit jaar nog $150,000 zou kunnen bereiken.

Andere analisten over Bitcoin’s toekomst

Andere marktanalisten hebben ook hun voorspellingen gedeeld die lijken op die van Ki Young Ju. MacronautBTC bijvoorbeeld, zei eerder dat Bitcoin zou kunnen stijgen tot $237,000, gebaseerd op de lange termijn vraag die het aanbod zou overtreffen, versterkt door de anticipatie van de komende halving.

Samson Mow van JAN 3 ging nog een stap verder door een mogelijke stijging naar $1 miljoen dit jaar te voorspellen. Deze optimistische visie wordt gesteund door de aanhoudende vraag naar Bitcoin.

 Aan de andere kant, PlanB, bekend van de Stock-to-Flow (STF) indicator, stelt dat Bitcoin een gemiddelde prijs van $500,000 zou kunnen bereiken in deze marktcyclus, maar pas in 2025.

Bitcoin is zeker goed om in de gaten te houden!

De reeks voorspellingen van diverse analisten toont een breed spectrum van mogelijke uitkomsten voor Bitcoin’s toekomst. Het is belangrijk voor investeerders om alert te blijven, vooral met recente ontwikkelingen zoals de toename van Bitcoin ETF’s en de effecten van de halving. 

Op het moment van schrijven is de prijs van Bitcoin $62,105.42, een daling van meer dan 0,86% in de laatste 24 uur volgens onze data. Deze dynamiek benadrukt het belang van voortdurende waakzaamheid en de mogelijkheid van significante marktbewegingen op korte termijn.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer