Blockchain Stories
Bitcoin halving ‘danger zone’ eindigt over 2 dagen, terwijl de koers de $60k hertest
Bitcoin Nieuws

Bitcoin halving ‘danger zone’ eindigt over 2 dagen, terwijl de koers de $60k hertest

De periode van koersdaling die volgde na de halving in april is volgens de analyse van Cointelegraph bijna achter de rug. Nu volgt mogelijk een ommekeer of stabilisatie in de koers van Bitcoin na een periode van volatiliteit en correctie.

Bitcoin ging gisteren opnieuw de strijd aan met het $60.000 niveau, terwijl de historische “danger zone” na de halving investeerders zorgen baren. TradingView toonde een Bitcoin dieptepunt van $60.190 op Bitstamp, net iets hoger dan $60k.

tradingview bitcoin

Bron: TradingView

De plotselinge daling voor Bitcoin

De volatiliteit van de Bitcoin markt en de moeite van het vasthouden van bepaalde prijsniveaus, zoals de $63.000, zorgde voor een plotselinge daling. Onduidelijkheid over wat de daling heeft veroorzaakt, zorgde voor onzekerheid en complexiteit op de markt, waardoor handelaren en investeerders moeite hadden om de richting van Bitcoin te voorspellen.

In een recente post over de cryptomarkt schreef de populaire trader Skew het volgende op zijn X-kanaal:

Monthly open has been swept again as well monthly buyers taken out. If bulls want higher & want to break this downtrend its here imo.

Skew

Grote institutionele spelers

Volgens Material Indicators, een groep van handelaren en wetenschappers die op zoek zijn naar marktgegevens die helpen bij het identificeren van kansen, zouden grote institutionele spelers invloed uitoefenen op de recente prijsbewegingen van Bitcoin. Dit wekt de indruk dat deze spelers mogelijk verantwoordelijk zijn voor de plotselinge dalingen of stijgingen op de markt.

In de Tweet speculeren zij dat institutionele spelers niet willen dat Bitcoin uitbreekt in het weekend. En dat ze niet verbaasd zullen zijn als de sell wall (te zien rond $62,5k) verder naar beneden verschuift.

Danger zone komt ten einde

Ondertussen heeft de bekende trader en analist Rekt Capital zijn eerdere perspectief op de prijsactie van Bitcoin na de halving herzien. Nu laat hij weten dat de huidige dip van de Bitcoin mogelijk ten einde loopt. Zijn beweringen baseert hij op wat er eerder gebeurde op de markt na een halving. 

Normaal gesproken is het altijd zo dat de Bitcoin koers daalt, als gevolg van verminderde koopdruk na de halving. Hierdoor komt de zogenoemde “danger zone” ten einde.  

Eind april voorspelde Rekt Capital een neerwaartse beweging voor Bitcoin binnen een periode van twee weken. Achteraf bleek dit te kloppen omdat er binnen twee maanden een dieptepunt van $56.500 voor de Bitcoin koers is genoteerd. 

Verder gaf Rekt Capital vergelijking tussen de huidige prijsactie van Bitcoin en recente gebeurtenissen na eerdere halvings. Hij gaf aan dat de huidige neerwaartse beweging vergelijkbaar is met die in 2016 en dat Bitcoin nu mogelijk voorbereid is om uit deze danger zone te komen.

Volgens hem eindigt de danger zone over 2 dagen, als we naar de historie kijken.

Of het $60,000 stand houdt voor de Bitcoin koers is nog de grote vraag. Wat nu wel vaststaat is dat de danger zone binnen niet al te lange tijd ten einde komt.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer