Blockchain Stories
Dogecoin’s ‘Golden Cross’ voorspelt een prijsstijging en niet zo’n kleine ook!
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws

Dogecoin’s ‘Golden Cross’ voorspelt een prijsstijging en niet zo’n kleine ook!

Dogecoin (DOGE) is de toonaangevende meme cryptocurrency qua marktkapitalisatie. DOGE geeft nu een mogelijke bullish trend weer met het vormen van een “golden cross” patroon in zijn technische grafieken.

Een stijging van meer dan 100%

DOGE heeft een marktkapitalisatie van ongeveer $22 miljard en heeft dit jaar opmerkelijke prestaties laten zien. DOGE heeft al een prijsstijging van meer dan 70% meegemaakt en dat was aanzienlijk sneller dan de bijna 50% stijging van bitcoin (BTC).

Het 50-week simple moving average (SMA) van de spotprijs van de memecoin beweegt nu naar het noorden. Het lijkt in de komende weken boven het 200-weeks SMA uit te komen. Dit zou daarom dus het Golden Cross bevestigen. Met andere woorden, het momentum op korte termijn zou binnenkort het momentum op lange termijn kunnen overtreffen. Dit evolueert mogelijk tot een langdurige bullish trend.

Het is best bijzonder, want deze trend is sinds begin 2021 niet meer voorgekomen. Toen ging het eerder vooraf aan een aanzienlijke prijsrally, waarbij Dogecoin steeg naar zijn all-time high van meer dan $0.73 / €0.68. Dat na een bijna 8000% stijging.

Een Golden Cross geeft aan dat nieuwe kopers terrein winnen sneller dan langetermijnhouders, wat dus daarom de mogelijke verschuiving van een bearish naar een bullish marktfase aangeeft.

Hoe het er nu uitziet 

In tegenstelling tot de omstandigheden van 2021, worden vandaag de dag hogere rentetarieven aangeboden en er zijn toenemende geopolitieke spanningen. Deze hebben mogelijk verschillende effecten op speculatieve investeringen. Dat is dus ook wel interessant om naar te kijken. 

Hoewel de Golden Cross een hoopvol vooruitzicht biedt voor Dogecoin, adviseert de eerdere geschiedenis na zulk soort gebeurtenissen voorzichtigheid. Beleggers wordt namelijk duidelijk aangegeven om niet alleen te vertrouwen op technische indicatoren, maar ook rekening te houden met de bredere economische omstandigheden en hun persoonlijke risicotolerantie. 

Een gebalanceerde beleggingsstrategie is cruciaal, waarbij zowel de mogelijke voordelen als nadelen worden erkend. De reis van Dogecoin naar een ander Golden Cross zou inderdaad een nieuwe rally van 100% kunnen ‘aanzwengelen’, zoals gesuggereerd wordt door meerdere bronnen. Wat gaat het uiteindelijk worden?

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer