Blockchain Stories
Kan Dogecoin de $0,25 bereiken in mei?
Altcoin Dogecoin Nieuws Technische Analyse

Kan Dogecoin de $0,25 bereiken in mei?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Dogecoin (ticker: DOGE) stuitte recent op weerstand rond de $0,165, het hoogste niveau dat de munt in april heeft bereikt. Sinds dit hoogtepunt op 6 mei heeft DOGE een daling van 12% doorgemaakt. Momenteel staat DOGE op $0.14744000 en heeft het een stijging in de afgelopen 24 uur meegemaakt van 0,50%.

Recente rapporten geven inzicht

Een recent rapport van stelt dat ondanks de recente dalingen, veel holders van Dogecoin nog steeds profiteren van behaalde winsten. De terugval van de afgelopen weken wiste slechts de winsten uit die sinds de tweede helft van maart waren opgebouwd, wat wijst op minder verkoopdruk dan gevreesd. Het is daarom goed om hier rekening mee te houden, maar wat zeggen de marktindicatoren?

Wat zeggen de marktindicatoren?

Volgens de gegevens van Santiment lijkt het beleggersvertrouwen te zijn verslechterd sinds april, toen de prijs onder de $0,20 zakte, wat nu een nieuw weerstandsniveau vormt. Pieken in sociale aandacht hebben niet geleid tot grote volumeveranderingen, wat wijst op een gebrek aan een bullish trend, ondanks de gelijkblijvende sociale dominantie en volume.

image 4
Bron: Santiment

Verder toont de on-chain grafiek dat het aantal actieve adressen is afgenomen sinds de piek in februari, met een continue lage activiteit de afgelopen zes weken. Dit duidt op een verminderde vraag. Het totale transactievolume is ook afgenomen ten opzichte van de eerste helft van april, met een herstel in de laatste tien dagen, maar dit is nog geen sterk bullish signaal voor Dogecoin..

image 4 1
Bron: Santiment

Op 26 april was er een piek in inactieve circulatie, wat duidt op een grote overdracht van DOGE tokens, waarschijnlijk met de intentie om te verkopen. Sindsdien is de verkoopdruk afgenomen. Het is daarom altijd goed om deze inactieve circulatie in de gaten te houden zodat we weten welke grote overdrachten er zijn.

Liquiditeitsanalyse voorspelt mogelijke bewegingen

De liquiditeits grafiek toont een overwicht van short liquidaties over long liquidaties, wat kan betekenen dat er ruimte is voor een prijsstijging om deze liquidaties ‘uit te wissen’. Het blijft echter de vraag wanneer dit zal gebeuren. Houd mijn blog in de gaten voor de laatste updates over de koersbewegingen van Dogecoin!

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu