Blockchain Stories
WSJ: “Binance ontslaat onderzoeker na blootleggen marktmanipulatie”
Binance Crypto Exchange Nieuws Regulatie

WSJ: “Binance ontslaat onderzoeker na blootleggen marktmanipulatie”

Binance heeft naar verluidt een lid van haar markttoezichtteam ontslagen. Dit zouden ze gedaan hebben nadat de onderzoeker bewijs heeft ontdekt van marktmanipulatie door DWF Labs, een grote klant van Binance. 

Volgens een rapport van Wall Street Journal heeft de ontslagen onderzoeker en zijn collega’s meerdere gevallen van ‘pump-and-dump regelingen’ en ‘wash trading’ ontdekt. Deze vormen van marktmanipulatie werden door Binance uitgevoerd voor VIP klanten, waaronder DWF Labs. 

Het markttoezichtteam van Binance

Binance had een markttoezichtteam ingehuurd om tekenen van marktmanipulatie en andere illegale activiteiten te identificeren. Binance heeft dit team oorspronkelijk ingesteld om eisen van regelgevers beter na te leven. 

Dit team heeft echter de ontdekking gedaan dat Binance’s VIP klanten, klanten die meer dan $100 miljoen per maand handelen, zich bezighielden met illegale activiteiten die verboden zijn door de algemene voorwaarden van Binance. 

DWF Labs, een grote investeerder in cryptoprojecten, verdiende naar verluidt meer dan $4 miljard aan maandelijkse transacties via Binance. Dit ging dus tegen de algemene voorwaarden van Binance in, aangezien ze zich bezighielden met marktmanipulatie. 

Binance ontkent

Binance heeft alle beschuldigingen ontkend en verklaard dat de werknemer is ontslagen nadat er uit onderzoek bleek dat de beschuldigingen tegen de klant niet ‘volledig onderbouwd’ waren. 

Een woordvoerder van Binance heeft hier het volgende over gezegd:

“Binance verwerpt nadrukkelijk elke bewering dat haar markttoezichtprogramma marktmanipulatie op ons platform heeft toegestaan.”

Ook DWF Labs, die werd beschuldigd van marktmanipulatie, beweert dat de beschuldigingen ‘ongegrond waren en de feiten verdraaien’. In een aankondiging op haar Telegram kanaal laat DWF Labs het volgende weten:

“Het is onder onze aandacht gekomen dat een recent artikel veel beschuldigingen bevat waarvan wij denken dat ze ongegrond zijn en die onze ethische bedrijfspraktijken niet accuraat weergeven.”

De onderzoekers hadden een rapport ingediend waarin ze beweerden dat DWF Labs de prijzen van verschillende tokens had gemanipuleerd door middel van ‘wash trading’ met $300 miljoen. Volgens het rapport van Wall Street Journal stelt Binance dat er onvoldoende bewijs was van marktmisbruik. 

Juridische problemen voor Binance

Dit is niet de eerste keer dat Binance negatief in het nieuws komt. Ze hebben regelmatig te maken met juridische conflicten. Zo is recentelijk de rechtszaak van de oprichter van Binance, Changpeng Zhao, afgesloten met een vonnis van 4 maanden gevangenisstraf. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer