Blockchain Stories
Shiba Inu koers verwachting? Lees het hier!
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Shiba Inu koers verwachting? Lees het hier!

Shiba Inu (ticker: SHIB) is in het afgelopen uur met 0,39% gestegen en heeft op het moment van schrijven een waarde van $0,00002268. In de afgelopen 24 uur heeft het echter een daling van 0,21% doorgemaakt. Wat kunnen we de komende tijd van de Shiba Inu koers verwachten? Ontdek het snel!

Korte termijn verwachtingen

De koers van Shiba Inu is de afgelopen week met 1,02% gedaald. Over de afgelopen twee weken en de vorige maand heeft de munt zelfs een aanzienlijke daling doorgemaakt. Het lijkt misschien slecht nieuws, maar er zijn positieve ontwikkelingen.

Zo heeft MarketVector, een dochteronderneming van VanEck, vandaag een fonds voor meme coins gelanceerd. Dit fonds kan de prijs van SHIB in de komende tijd potentieel doen stijgen, omdat Shiba Inu samen met Dogecoin tot de grootste spelers behoort. Hieronder volgt een nadere toelichting op mijn analyse.

Mijn analyse van de Shiba Inu koers

Het is duidelijk dat Shiba Inu momenteel in een dip zit. Historische gegevens suggereren echter dat er binnenkort een stijging kan plaatsvinden. De oranje lijn (30-daags gemiddelde) lag enkele dagen geleden onder het 200-daags gemiddelde (blauwe lijn), wat wijst op een oververhitte markt.

Bovendien is de Relative Strength Index (RSI) van SHIB sinds maandag onder de 50 gebleven. Dit duidt op een aanstaande opleving.

Een punt van zorg is dat het steunniveau van SHIB (de groene lijn) recentelijk is verlaagd, wat impliceert dat de munt kwetsbaar is voor verdere verliezen op korte termijn.

Impact van MarketVector

Ondanks de negatieve vooruitzichten zijn er tekenen van verandering dankzij positief nieuws. MarketVector, een dochteronderneming van het in New York gevestigde VanEck, heeft een eigen fonds voor meme coins geopend. Een recente tweet onthulde dat SHIB goed is voor 28,34% van het totale fonds, de op een na grootste positie.

Deze lancering zou kunnen leiden tot hogere handelsvolumes in SHIB, waardoor de prijs mogelijk herstelt. Dit wordt vaak gezien na een oververhitte marktsituatie.

Onlangs hebben de ontwikkelaars ook aangekondigd dat ze binnenkort een privacygericht laag drie netwerk zullen lanceren, waarvoor ze vorige maand $12 miljoen aan financiering hebben opgehaald.

Deze ontwikkelingen wijzen op een veelbelovende toekomst voor Shiba Inu, met een mogelijke koersstijging tot $0,00004 tegen het einde van de zomer.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer