Blockchain Stories
Waarom kiezen gebruikers LTC boven Bitcoin bij betalingen?
Altcoin Bitcoin Nieuws

Waarom kiezen gebruikers LTC boven Bitcoin bij betalingen?

In de dynamische wereld van cryptocurrencies blijft Litecoin (LTC) zich onderscheiden als een voorkeurskeuze voor transacties. Met een opmerkelijke toename in het gebruik op platforms zoals BitPay, overtreft Litecoin nu Bitcoin in populariteit voor dagelijkse betalingen.

Maar wat drijft gebruikers naar Litecoin? Dit artikel duikt dieper in de factoren achter deze trend.

Litecoin als voornaamste keuze op BitPay

Recente data vrijgegeven door BitPay, een toonaangevend crypto betalingsplatform, toont aan dat Litecoin de leidende positie heeft ingenomen in het aantal verwerkte transacties. Dit werd duidelijk door een post van het Litecoin team op platform X, vergezeld van een grafiek die de top zeven cryptocurrencies weergeeft gebruikt op BitPay.

Deze grafiek illustreert dat Litecoin een substantieel marktaandeel van 41,38% op BitPay heeft, bijna het dubbele van Bitcoin, dat op de tweede plaats komt met 21,55%. Dit wordt gevolgd door Ethereum en Dogecoin, wat suggereert dat gebruikers op zoek zijn naar alternatieven met betere prestatiekenmerken.

De voordelen van Litecoin

Een van de voornaamste redenen waarom Litecoin zo populair is geworden voor transacties, is vanwege zijn technische kenmerken ten opzichte van Bitcoin. Litecoin biedt snellere transactietijden en aanzienlijk lagere kosten, wat het aantrekkelijk maakt voor zowel handelaars als consumenten.

De gemiddelde transactiekosten bij Litecoin bedragen slechts $0,04, terwijl deze bij Bitcoin aanzienlijk hoger liggen, rond $7,60. Dit maakt Litecoin een kostenefficiëntere optie voor dagelijks gebruik. 

Daarnaast is de capaciteit van Litecoin om tot 56 transacties per seconde te verwerken een belangrijk voordeel, vooral wanneer vergeleken met de 7 transacties per seconde van Bitcoin. Deze hogere transactiesnelheid is te danken aan het Scrypt-algoritme van Litecoin, dat minder rekenintensief is dan het SHA-256-algoritme gebruikt door Bitcoin.

De creatie van blocks

Litecoin’s blokcreatie tijd van slechts 2,5 minuut, vergeleken met 10 minuten voor Bitcoin, maakt het niet alleen sneller in transactieverwerking, maar verhoogt ook de veiligheid en vermindert de kans op dubbele uitgaven. Deze technische voordelen dragen bij aan de robuustheid van Litecoin als een betrouwbaar betalingsmedium.

Huidige markttrends en toekomstige vooruitzichten

Hoewel de cryptocurrency markt onderhevig is aan volatiliteit, vertonen zowel Litecoin als Bitcoin fluctuaties in hun waarde. Recent heeft Bitcoin een daling in dagelijks handelsvolume ervaren, wat resulteerde in een prijsdaling. Tegelijkertijd laat Litecoin een relatief stabielere trend zien, wat het vertrouwen van investeerders kan versterken.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van Bitcoin op $61.095,73 met een daling van 2,03% in de afgelopen 24 uur. Litecoin daarentegen, met een huidige marktkapitalisatie die met 0,81% is gedaald, heeft een prijs van $81,23, een daling van slechts 0,85% in dezelfde periode.

Deze gegevens tonen aan dat, ondanks algemene marktdalingen, Litecoin een minder harde klap ontvangt. Dit maakt het een interessante munt om in de gaten te houden voor toekomstige investeringen en gebruik voor dagelijkse transacties.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer