Blockchain Stories
Analist geeft aan dat een dalende Japanse Yen voordelig kan uitpakken voor Bitcoin: Dit is waarom!
Bitcoin Nieuws

Analist geeft aan dat een dalende Japanse Yen voordelig kan uitpakken voor Bitcoin: Dit is waarom!

De rol van Bitcoin en andere cryptocurrencies wordt gezien als een mogelijke toevlucht in tijden van economische onzekerheid en devaluatie van traditionele valuta’s. Dit geeft aan dat investeerders op zoek zijn naar alternatieve activa om hun vermogen te beschermen en waarde te behouden te midden van financiële instabiliteit. 

Externe factoren

De impact van wereldwijde macro-economische gebeurtenissen kunnen angst veroorzaken op de cryptomarkt. Zo wordt de toenemende volatiliteit toegeschreven aan de onzekerheid die deze gebeurtenissen met zich meebrengen. Dit laat ook zien dat externe factoren een aanzienlijke invloed hebben op de prijsbewegingen en marktreacties binnen de cryptocurrency-sector.

Een externe factor die een rol kan spelen binnen de crypto markt wordt belicht door een leidinggevende van Swan Bitcoin. Hij geeft een positieve relatie aan tussen de waarde van Bitcoin en de Japanse Yen, waarbij wordt gesuggereerd dat een daling van de Yen gunstig kan zijn voor Bitcoin als alternatief beleggingsinstrument. Zijn opmerking illustreert ook hoe macro-economische ontwikkelingen in verschillende delen van de wereld invloed kunnen hebben op de koers van Bitcoin en andere activa.

Dalende Japanse Yen

De Japanse Yen heeft 2,9% van zijn waarde verloren, waarbij 1 JPY momenteel een waarde heeft van 0,0064 USD. Dante Cook, topman bij Swan Bitcoin, geeft belangrijke inzichten in de relatie tussen Bitcoin en de Japanse Yen, evenals bredere macro-economische trends:

“This spells disaster for Japan and the US potentially, as Japan is the largest holder of US treasuries, only 4% of its forex reserves are in gold, the rest are almost exclusively in US Treasuries.”

Dante Cook, topman bij Swan Bitcoin

Cook beandrukte vooral de uitdagingen waarmee Japan wordt geconfronteerd vanwege de devaluatie van de Japanse Yen en de mogelijke maatregelen die het land zou kunnen nemen, zoals het verkopen van Amerikaanse schatkistcertificaten, om zijn valuta te ondersteunen. Verder onderstreepte hij ook het belang van liquiditeitsmaatregelen en swapovereenkomsten tussen centrale banken in het stabiliseren van valuta’s op de internationale markten.

Onzekerheid op de traditionele markten

De opmerkingen van Cook kunnen ook in het kader van de potentiële gevolgen van de verkoop van Amerikaanse schatkistcertificaten door Japan voor de bredere financiële markten gezien worden. Hij is van mening dat er hierdoor een toenemende onzekerheid en volatiliteit op de traditionele effectenmarkten ontstaat. 

De toenemende liquiditeit als gevolg van de onzekerheid, kan op de traditionele markten investeerders aanmoedigen om alternatieve activa zoals Bitcoin te kiezen als veilige havens voor waardebehoud. De rol van Bitcoin is, volgens Cook, als een potentiële hedge tegen de risico’s van traditionele financiële activa. 

Voordeel voor Bitcoin 

Er is prake van een groeiende institutionele interesse en participatie in Bitcoin en dit heeft geleid tot een toename van de liquiditeit en een grotere marktkapitalisatie voor de cryptocurrency. Deze ontwikkeling deed zich voor nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) groen licht gaf voor de handel in 11 spot Bitcoin ETF’s in het land. 

Volgens statstieken van Farside is er aanzienlijke interesse van investeerders in de 11 spot Bitcoin ETF’s, zoals gemeten aan de hand van de totale netto instroom van kapitaal sinds hun lancering. Het duidt op een grote vraag naar deze investeringsinstrumenten en benadrukt de rol die ETF’s spelen bij het vergroten van de toegang tot Bitcoin voor institutionele en particuliere beleggers.

Cook voegde eraan toe dat de huidige onzekerheid op de traditionele financiële markt steeds meer mensen zou kunnen aanzetten om Bitcoin te gaan gebruiken en te investeren in andere crypto altcoins. In dit kader gaf hij het volgende aan:


“Since the money is broken, more and more people are turning to gambling,”

Dante Cook, topman bij Swan Bitcoin

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer