Blockchain Stories
Dit is waarom Ethereum (ETH) achter blijft bij Bitcoin (BTC)
Altcoin Ethereum Nieuws

Dit is waarom Ethereum (ETH) achter blijft bij Bitcoin (BTC)

Volgens het marktanalysebedrijf Glassnode, blijft Ethereum (ETH) achter bij Bitcoin (BTC) als het gaat om de marktprestaties. Maar waarom presteert Ethereum minder goed? 

Nieuwe analyses van Glassnode suggereren dat Ethereum niet dezelfde instroom van nieuw kapitaal heeft ervaren als Bitcoin, vooral niet van nieuwe kopers die recentelijk hebben bijgedragen aan het bereiken van een nieuw all time high (ATH) voor Bitcoin.

Analisten geloven dat een belangrijke reden voor dit verschil bestaat uit de goedkeuring van Exchange Traded Funds (ETF’s) voor Bitcoin. Deze ETF’s hebben gegarandeerd bijgedragen aan de toename van korte termijn houders die Bitcoin hebben aangeschaft in de afgelopen 155 dagen.

Dieper inzicht door Glassnode

In de aanloop naar de recente ATH van Bitcoin op 14 maart, was er een opvallende toename in speculatieve activiteit en kapitaalaccumulatie onder kortetermijnhouders. 

Volgens Glassnode werd er in de laatste zes maanden bijna $240 miljard geïnvesteerd in Bitcoin, wat dicht bij de ATH qua kapitaalaccumulatie ligt. Ter vergelijking, Ethereum heeft zijn ATH uit 2021 nog niet overtroffen, wat impliceert dat Ethereum qua kapitaalinstroom en speculatieve interesse aanzienlijk achterblijft bij Bitcoin.

image 4 2
Bron: Glassnode

Terwijl de ‘short term holders realized cap’ van Bitcoin bijna terug is op het niveau van de piek van de laatste bull run, heeft dezelfde waarde voor Ethereum nauwelijks een beweging omhoog gemaakt vanaf het dieptepunt. Dit gebrek aan nieuw kapitaal duidt erop dat Ethereum minder populair is en daarbij blijkt wat de impact kan zijn van een ETF.

image 4 3
Bron: Glassnode

De potentiële impact van Ethereum ETF’s

Analisten suggereren dat Ethereum mogelijk een aanzienlijke kapitaalinstroom zou kunnen zien als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) groen licht geeft aan aanvragen voor Ethereum gebaseerde ETF’s. 

“De markt wacht gespannen op de beslissing van de SEC, die een reeks goedkeuringen voor ETH ETF’s tegen eind mei verwacht,” 

Glassnode

Actuele marktsituatie

Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld voor $61,167.66, met een significante daling van 2,18% in de laatste 24 uur. Ondertussen wordt Ethereum verhandeld voor $2,980.75, eveneens met een daling van meer dan 1,52% op de dag. Deze prijsbewegingen zijn indicatief voor de huidige marktvolatiliteit en de gevoeligheid voor ontwikkelingen binnen de regelgevende en economische sfeer.

Het blijft interessant om te zien wat de toekomst brengt voor Ethereum, vooral in het licht van mogelijke nieuwe regelgeving en de introductie van Ethereum ETF’s. Dergelijke ontwikkelingen kunnen mogelijk leiden tot een herwaardering van Ethereum in de ogen van zowel institutionele als particuliere investeerders.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer