Blockchain Stories
Runes protocol ziet een flinke daling in netwerkactiviteit en winst
Bitcoin Nieuws

Runes protocol ziet een flinke daling in netwerkactiviteit en winst

Het Runes protocol lijkt 1 week na de lancering zijn op de Bitcoin blockchain zijn populariteit verloren. Na een spectaculaire start, waarbij het protocol in de eerste week meer dan $135 miljoen aan transactiekosten genereerde, laat recente data van Dunes Analytics zien dat de activiteit flink is afgenomen.

Op 10 mei 2024 bereikte het protocol een dieptepunt in activiteit, wat wijst op verminderde interesse en interactie binnen het netwerk.

Explosieve start voor Runes

Runes, een nieuw tokenstandaard op de Bitcoin blockchain, had een explosieve start. Het stelde gebruikers in staat om fungibele tokens te creëren, wat leidde tot een enorme toename in transacties en bijbehorende kosten. Dit resulteerde in een recordopbrengst voor Bitcoin miners van meer dan $135 miljoen in de eerste week alleen.

Deze piek in activiteit liet een sterke vraag zien en een hoog aantal transacties gerelateerd aan Runes, die op hun hoogtepunt meer dan 80% van de transacties op het Bitcoin netwerk uitmaakten.

Verminderde netwerkactiviteit voor Runes

Na de initiële hype nam de belangstelling voor het Runes protocol af. Data toont aan dat het aantal nieuwe mints en interacties tussen wallets aanzienlijk is gedaald, gecombineerd met een daling in transactiekosten die het protocol genereert.

Hoewel Runes nog steeds honderdduizenden dollars per dag verdient aan transactiekosten, is het aantal dagen waarop de totale kosten meer dan $1 miljoen bedroegen, gedaald naar slechts twee in de afgelopen twaalf dagen.

Deze daling in activiteit kan worden gezien als een normaal verschijnsel voor veel platforms die worstelen met adoptie na een lancering. Daarbij helpt de dalende cryptomarkt in het algemeen, zeker niet mee. Het is belangrijk om op te merken dat deze terugval niet altijd betekent dat Runes op weg is naar de vergetelheid. Verschillende collecties van Runes hebben nog steeds marktkapitalisaties van miljoenen dollars, volgens gegevens van Magic Eden.

Ondanks de huidige uitdagingen heeft Runes al significant succes geboekt. Het Runes protocol blijft een interessante ontwikkeling binnen de cryptowereld en zal waarschijnlijk blijven evolueren en zich aanpassen aan de behoeften van de markt.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer