Blockchain Stories
Aanpassingen in het Polkadot (DOT) ecosysteem
Altcoin Nieuws

Aanpassingen in het Polkadot (DOT) ecosysteem

Recentelijk heeft Polkadot zijn netwerkprestaties aanzienlijk verbeterd, wat heeft geleid tot verhoogde snelheid en capaciteit voor het verwerken van transacties. Naast deze technologische vooruitgang, is er ook sprake van een mogelijke sponsordeal ter waarde van $8,8 miljoen met de Amerikaanse voetbalclub Inter Miami.

Lees hieronder meer over de aanstaande veranderingen!

Wat is er nieuw rond Polkadot?

Het blockchain protocol van Polkadot heeft de afgelopen dagen veel aandacht getrokken vanwege een aantal verbeteringen, waaronder het inschakelen van Asynchronous Backing op het netwerk.

Deze functie optimaliseert hoe chains gevalideerd worden door de Relay Chain, de centrale keten binnen het Polkadot ecosysteem die essentieel is voor de communicatie tussen verschillende parachains en het berichten overdracht protocol.

Het team van Polkadot kondigde aan dat na deze upgrade blokken twee keer zo snel worden geproduceerd en de beschikbare blokruimte met 6 tot 10 keer is verhoogd. Er kunnen nu 3-5 keer meer transacties per blok verwerkt worden en het gebruik van parachainblokken is verhoogd.

Async Backing verhoogt de doorvoer met een factor 8, zonder in te boeten aan veiligheid, en baant de weg voor ondersteuning van Web3-applicaties in sectoren zoals gaming en DeFi. Dit brengt de schaal van Web2 binnen het bereik van Web3, wat cruciaal is voor grootschalige platforms zoals Mythical Games.

Bron: Team Polkadot

Recente inspanningen

Enkele weken geleden publiceerde Polkadot de Join Accumulate Machine (JAM) Gray Paper, een toekomstig ontwerp om de vooruitgang van de Relay Chain te bevorderen. 

JAM biedt een wereldwijde singleton toestemmingsloze objectomgeving—vergelijkbaar met de smartcontractomgeving die door Ethereum is geïntroduceerd—gepaard met veilige zijbandberekening parallel over een schaalbaar nodes netwerk.

Bron: Team Polkadot

En vorige maand nog behaalde Polkadot een mijlpaal van meer dan 227.300 adressen in 1 maand. De DOT koers presteert echter nog ondermaats, met een daling van 10% in de afgelopen 30 dagen.

Samenwerking als sponsor

Een andere significante ontwikkeling, die nog niet definitief is, maar wel in het verschiet ligt, is de mogelijke samenwerking tussen Polkadot en de Amerikaanse voetbalclub Inter Miami. 

Nico Zini – Partnership Marketing en Media Rights voor het sportteam CF – onthulde dat het team mogelijk zal samenwerken met het blockchainprotocol in een sponsordeal van $8,8 miljoen.

Voor wie het nog niet wist, de grootste ster van Inter Miami is de Argentijnse legende Lionel Messi, en de mede-eigenaar is David Beckham.

Dit is Polkadots tweede poging om de voetbalwereld te betreden. Twee jaar geleden had het de kans om de officiële shirtsponsor van FC Barcelona te worden, maar uiteindelijk koos de Catalaanse club voor Spotify.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer