Blockchain Stories
Bitcoin houdt de overhand terwijl altcoins dalen: 55% BTC dominantie
Altcoin Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Bitcoin houdt de overhand terwijl altcoins dalen: 55% BTC dominantie

De Bitcoin ziet een stijging in marktdominantie, terwijl de altcoins aan het dalen zijn. Sommige altcoins hebben dalingen van meer dan 5% gezien in de laatste 24 uur. Ook de Bitcoin is aan het dalen, maar niet met dezelfde hoeveelheid. 

Voor de marktdominantie van de Bitcoin heeft dit ervoor gezorgd dat het record van april met 57% bijna weer overschreden is. 

Flinke dalingen voor de altcoins

De laatste dagen gaat het niet goed met de altcoins. Sommige altcoins hebben de afgelopen 24 uur dalingen van meer dan 5% ervaren. Met name de grote altcoins hebben hier een effect van gevoeld. 

Met name Solana is hard geraakt. Zo hebben ze de afgelopen 24 een daling van 5% meegemaakt. Daarbij zijn ze de grootste daler onder de top 10 grootste crypto tokens. 

Daarna komt Dogecoin met een daling van 4,6%. Cardano en Shiba Inu hebben respectievelijk dalingen van 3,2% en 4% behaald. Ook met Ripple gaat het slecht. XRP heeft een daling van 3% gemeten, waardoor de prijs nu onder de $0,500 terecht is gekomen. 

Dalingen bij de grootste crypto tokens

Ook de Bitcoin en Ethereum presteren de laatste tijd niet zo goed. Echter, de Bitcoin ervaart minder grote dalingen dan de altcoins. De Bitcoin handelt op het moment onder het niveau van $61.000, maar dit is slechts een daling van 0,1% in dezelfde tijd. 

Door deze geringe daling is de dominantie van de Bitcoin flink gestegen naar 55%. Na een piek van 57% in april zijn dit geen rare cijfers. Ethereum presteert op het moment slechter dan de Bitcoin, met een daling van 1% in de afgelopen 24 uur. 

Geen bullish katalysator

Op het moment lijkt er niet veel goeds voor de crypto markt te komen. Tot nu toe is er geen duidelijke bullish katalysator die de koers weer een beetje omhoog kan krikken. De bears hebben de laatste tijd de overhand. 

Daarom zijn de ogen gericht op de aankomende CPI-gegevens. Deze worden naar verwachting komende woensdag gepubliceerd. Er is hoop dat deze gegevens voor de nodige bullish impuls zullen zorgen, waardoor er de komende week wat meer volatiliteit zal ontstaan. 

Een positieve CPI zal een positief effect hebben op de markt, maar dit kan ook compleet de verkeerde kant op schieten. Bij een tegenvallende CPI is de kans groot dat de bears de overhand weer krijgen, waardoor de koers verder zal dalen. 

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer