Blockchain Stories
BTC whale verstuurt na 10 jaar meer dan $60 miljoen aan Bitcoin
Bitcoin Nieuws

BTC whale verstuurt na 10 jaar meer dan $60 miljoen aan Bitcoin

Momenteel doet een bijzondere ontwikkeling zich voor: Twee Bitcoin wallets die al meer dan tien jaar niet zijn aangeraakt, worden plotseling weer gebruikt. Ze hebben een transactie van maar liefst $60 miljoen aan Bitcoin (BTC) gedaan.

Dit kwam aan het licht door een tweet van Lookonchain, een crypto analysebedrijf die belangrijke crypto transacties volgt. 

Opmerkelijk is dat de wallets, geïdentificeerd als “16vRqA” en “1DUJuH”, op 13 september 2013 elk 500 BTC ontvingen, toen de koers van Bitcoin rond een bescheiden $124 schommelde. Met deze koers was elke Bitcoin investering van de whales $62.000 waard. 

Als we deze prijs met de huidige BTC koers van $61.200 vergelijken, is de waarde van beide wallets ongeveer $30,6 miljoen, wat een Return on Investment (ROI) van ongeveer 49.179% is. 

Opmerkelijke transacties

De whale verstuurde op 12 mei 2024 vlak achterelkaar twee keer 500 BTC naar een andere wallet. Opmerkelijk is dat de transactie van dergelijke enorme sommen Bitcoin vragen oproept over de bedoelingen van de wallet houders. 

Veel mensen speculeren over wie deze wallet bezit. Is het misschien de maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, of vroege Bitcoin miners die hun bezittingen zijn vergeten, of mensen die sterk vasthouden aan de HODL-strategie.

Opmerkelijk is dat de timing van deze gebeurtenissen samenvalt met de huidige volatiliteit van Bitcoin. Daarom zijn analisten verdeeld over de richting van de koers wegens tegenstrijdige indicatoren. 

Mogelijke piek

Terwijl sommigen een mogelijke stijging naar $70.000 of meer in de komende maanden voorzien, laten on-chain data zien dat langetermijnhouders mogelijk hun bezittingen van de hand doen. JA Martunn, een toonaangevende analist bij CryptoQuant, geeft aan dat de “Coin Days Destroyed” maatstaf wijst op een mogelijke piek in de prijs van Bitcoin.

Opmerkelijk is dat deze maatstaf rekening houdt met de leeftijd en het volume van Bitcoin transacties. Dit wijst uit dat ervaren marktdeelnemers hun bezittingen van de hand doen. Martunn is echter optimistisch en suggereert dat nieuwe speler uiteindelijk een nieuwe bull run kunnen veroorzaken door hun bezittingen te verkopen aan ervaren marktspelers.

In dit kader gaf hij het volgende aan: 

Eventually, there reaches a point where the influx of new investors cannot sustain the demand for older coins at prevailing prices, leading to a decline. This prompts newer investors to sell at a minor loss, triggering further sell-offs. Ultimately, the cycle concludes with capitulation, as newer participants relinquish their holdings to experienced market participants

JA Maartun

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk op te merken dat de gemiddelde aankoopprijs voor nieuwe whales $61.200 is. Volgens CryptoQuant analist Axel Adler kunnen ze stress ervaren als de prijs onder deze drempel daalt. Hij liet daarom het volgende weten op X:


Currently, this level is acting as support. Based on history, new whales almost always have to experience stress. The simplest way to get rid of it is to HODL,

Axel Adler

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer