Blockchain Stories
Ripple CTO deelt zijn ervaring met ICO aankoop van 40.000 ETH 
Nieuws

Ripple CTO deelt zijn ervaring met ICO aankoop van 40.000 ETH 

David Schwartz, de CTO van Ripple, deelt zijn inzichten over zijn vroege betrokkenheid bij Ethereum, waaronder een onthulling over het aankopen van 40.000 Ethereum tijdens de ICO.

Hoe de ICO van 40.000 ETH begon

Op 10 mei stelde MetamanX een vraag aan de Ripple CTO, wat Schwartz ertoe aanzette om meer te vertellen over zijn deelname aan de Ethereum ICO. Schwartz verduidelijkte dat zijn betrokkenheid bij de ICO niet alleen een zakelijke beslissing was, maar ook een persoonlijke keuze. 

Hij vertelde dat hij bekend was met Vitalik Buterin, een van de oprichters van Ethereum, en door een goede vriend werd uitgenodigd om deel te nemen aan de ICO, waarvoor hij 20 BTC investeerde. Hij zei:

Ik kende Vitalik. Hij nodigde me uit om deel te nemen. Ik wilde hem ondersteunen, dus ik investeerde 20 BTC. Ik stelde eigenlijk geen vragen. Het leverde me 40.000 ETH op. Ik beschouwde het als het helpen van een kennis.

Bron: David Schwartz

Publieke gegevens bevestigen Schwartz’s verhaal, waaruit blijkt dat de Ethereum ICO 42 dagen duurde, van 22 juli tot 2 september 2014. 

Vroege investeerders konden 2.000 ETH krijgen voor 1 BTC. Naarmate de ICO vorderde, steeg de wisselkoers van ETH naar BTC, waarbij 1 BTC uiteindelijk 1.337 ETH opleverde tegen het einde van de verkoop.

ETH van ICO verkocht, zou nu 117 miljoen waard zijn

Schwartz deelde een tweet van afgelopen december waarin hij onthulde dat hij zijn Ether had verkocht. Opmerkelijk is dat de beslissing van Schwartz om zijn portefeuille van 40.000 ETH te verkopen toen de waarde steeg naar $40.000, een bewonderenswaardig rendement op investering opleverde, dat neerkomt op ongeveer 220% na een periode van twee jaar.

Zoals velen van jullie weten, heb ik 40.000 ETH verkocht voor ongeveer $1  om zonnepanelen op een huis te plaatsen dat ik niet meer bezit. Die ETH was kort daarna meer dan $100 miljoen waard.

Bron: David Schwartz

Echter, met de wijsheid van achteraf blijkt dit een gemiste kans voor de CTO van Ripple. Als hij zijn investering had behouden tot op heden, met de huidige prijs van ongeveer $2.892 per Ether, zou het $117.166.291 waard zijn, wat een stijging van 292.816% weerspiegelt vanaf zijn verkoopprijs van $40.000.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer