Blockchain Stories
Dogecoin verwachting: ‘big boys’ kopen, jij ook of wacht je nog af?
Altcoin Dogecoin Nieuws Technische Analyse

Dogecoin verwachting: ‘big boys’ kopen, jij ook of wacht je nog af?

Het aantal crypto adressen dat tussen de 100.000 en 1 miljard Dogecoin (ticker: DOGE) bezit, is toegenomen. Dit blijkt uit gegevens van Santiment, waarmee is vastgesteld dat de accumulatie op 2 april is begonnen.

De toename van deze adressen duidt op een verhoogde vraag naar DOGE. Als de vraag stijgt, zou normaal gesproken ook de prijs van DOGE moeten stijgen, dus het is verstandig deze trend in de gaten te houden.

Huidige situatie 

In veel gevallen leidt een dergelijke situatie niet direct tot een prijsstijging. Dit komt omdat er tegelijkertijd ook verkopen kunnen plaatsvinden.

Op het moment van schrijven was de DOGE koers $0,14, een correctie van 28,18% in de laatste 30 dagen, en een correctie van 1,48% in de laatste 24 uur.

Als we alleen kijken naar het aantal grote adressen tegenover de prijs, dan zou Dogecoin binnenkort een rally kunnen beginnen, waarbij DOGE mogelijk terug kan klimmen naar $0,18.

image 9
Bron: Santiment

Diverse technische indicatoren

We hebben ook gekeken naar de Market Value to Realized Value (MVRV) Z-Score. Deze score bepaalt of een cryptocurrency zich in een bear- of bullfase bevindt.

Als deze score negatief is, duidt dit op een bearcyclus. Dogecoin heeft echter een score van 52,83%, wat impliceert dat er momenteel sprake is van een bullfase.

Het is echter belangrijk te vermelden dat deze waarde is gedaald, wat suggereert dat de prijs mogelijk verder kan dalen. Mocht dit gebeuren, dan zou de prijs naar $0,12 kunnen zakken. 

Dit kan voor handelaren zeker aantrekkelijk zijn, maar het is altijd verstandig om alle metrics te controleren voordat je een beslissing neemt.

image 8
Bron: Santiment

Wacht op een daling voordat je de handel plaatst

We hebben ook naar de liquidatieniveaus gekeken. Hiermee krijgen handelaren namelijk een goed idee van wat de volgende beweging van een cryptocurrency kan zijn. Dit komt omdat de indicator gebieden met hoge liquiditeit toont en prijzen waar grote liquidaties kunnen plaatsvinden.

Volgens Hyblock verscheen hoge liquiditeit alleen bij $0,15, wat betekent dat het uitdagend zou kunnen zijn voor DOGE om deze prijs te bereiken.

Als dit zo blijft, kun je overwegen om DOGE op dit moment niet te kopen. Maar als de prijs verder daalt, dan kan het een goed instappunt zijn.

Wat betreft het instappunt, gaf de Cumulative Liquidation Levels Delta (CLLD) inzichten in de voorspelling van Dogecoin. Op het moment van schrijven was de CLLD negatief. 

Positieve waarden van de CLLD geven aan dat er meer long liquidaties in de markt zijn. Aan de andere kant suggereert een negatieve CLLD dat shorts te maken hebben met een aanzienlijke positie uitwissing.

image 7
Bron: HyBlock

Daarnaast bevestigde de negatieve CLLD het laatste deel van de bovenstaande verklaring. Wat betreft de prijs, impliceert de negatieve aflezing van deze indicator dat shorts die later instappen mogelijk gestraft zullen worden, aangezien Dogecoin binnenkort een scherp herstel zou kunnen beginnen.

Voor nu houden wij Dogecoin nog in de gaten, maar is DOGE zeker een crypto die wij nauwlettend in de gaten houden.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer