Blockchain Stories
Solana verwachting, kan SOL weer richting de $200?
Altcoin Nieuws Solana

Solana verwachting, kan SOL weer richting de $200?

Als we de prestaties van de afgelopen maand bekijken, valt op dat Solana moeite had om terug te keren naar een bullish niveau. Op 18 maart bereikte Solana eerder een piek van $208 na een stijging gedurende vijf maanden.

Hoe ging het afgelopen tijd met Solana

Het bereiken van de symbolische $200 grens was van korte duur aangezien de prijs kort daarna terugviel naar $167, voordat het herstelde en in april opnieuw $203 bereikte.

De koers van $203 in april was ook slechts tijdelijk en sindsdien heeft Solana een neerwaartse trend ingezet. 

Opmerkelijk is dat de SOL koers een correctie van 30% heeft ondergaan in de afgelopen zes weken. Dit lijkt een harde klap, maar Solana lijkt nu weer klaar te zijn voor een opwaartse trend, met indicatoren die een aanstaande bullish trend suggereren. 

Kan Solana weer haar bullish moment bereiken? 

De prijsstijgingen van oktober 2023 tot april 2024 leidden tot een oververhitte markt, wat een correctie vrij aannemelijk maakte.

Deze stijgingen werden vooral versterkt door de toenemende populariteit van Solana en de algemene populariteit binnen een bullish cryptomarkt, aangevoerd door Bitcoin.

Dankzij deze opleving stond Solana op het punt om BNB voorbij te streven in marktkapitalisatie. Tot het sentiment in de cryptomarkt verslechterde en mensen voorzichtiger werden. Toen begon Solana te corrigeren, wat ook invloed had op de rest van de markt.

Wat zeggen analisten over Solana?

Op 1 mei daalde Solana naar een dieptepunt van $120, waarbij beleggers deze prijsondersteuning verdedigden. Volgens Immortal, een bekende cryptoanalist, was dit de laatste prijscorrectie voor Solana in de huidige marktcyclus.

Op dit moment handelt Solana rond de steun van $140. Op het moment van schrijven is de koers van Solana $142,26, met een daling van 0,87% in de laatste 24 uur.

Volgens de SOL-grafiek, gedeeld door Immortal, staat Solana klaar om te stijgen naar een nieuwe recordhoogte van $320.

Niet alleen Immortal voorspelt deze bullish beweging voor Solana. Ook analisten zoals Maximillian FX en Orson Fawley zijn van mening dat Solana klaar is om opnieuw de prijs van $200 te overtreffen.

solana grafiek
Solana koersgrafiek, bron Trading View

Prijsniveaus om in de gaten te houden voor Solana’s volgende zet

Zoals besproken is op het moment van schrijven de SOL koers $142,26, wat een daling van 30% vertegenwoordigt ten opzichte van het hoogtepunt van $208.

Na zo’n scherpe daling heeft Solana enkele belangrijke prijsniveaus gecreëerd om in de gaten te houden tijdens zijn volgende grote beweging. 

De eerste opvallende prijsweerstand ligt op $158. Als Solana weer boven de $160 kan uitkomen, kan dit een signaal zijn dat de correctie voorbij is en de opwaartse trend is hervat. 

Andere weerstandsniveaus op weg naar $200 liggen rond $175 en $185. Aan de andere kant kan een daling onder $140 een beweging richting het volgende grote steunniveau op $120 riskeren.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer